Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kati Homasesta Kotkan hyvinvointijohtaja – Virkavaali kaupunginhallituksessa oli tiukka

Kotkan uudella terveysjohtajalla on aiempaakin kokemusta Kotkasta.

Kati Homanen on valittu Kotkan uudeksi hyvinvointijohtajaksi. Kati Homanen

Riina Lehtoranta

Terveystieteiden maisteri Kati Homanen on valittu Kotkan hyvinvointijohtajaksi. Kaupungin hyvinvointijohtajan tehtäviin kuuluu johtaa yleisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen vastuualuetta. Hänelle kuuluvat myös muun muassa maahanmuuttoon ja työllisyyteen liittyvät asiat.

Valinta tehtiin Kotkan kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina. Kaupunginhallitus suoritti virkavaalin Kati Homasen ja Maria Päiväsen välillä. Homanen voitti vaalin äänin 7–6. Päivänen valittiin varalle, mikäli Homanen ei ota virkaa vastaan.

Homanen on kotkalaisille ennestään tuttu. Hän on toiminut Kotkassa pari vuotta terveysjohtajana ja Kymsotessa nelisen kuukautta palvelujohtajana.

Homasen ansioluettelosta löytyy myös työskentely asiakkuuspäällikkönä tekoälypohjaisia palveluita terveydenhuollon käyttöön tuottavassa yrityksessä, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten palvelupäällikkönä sekä Imatran kaupungin palveluksessa. Imatralla Homasen tonttia olivat palvelujohtajan tehtävät sekä avohoitotyön ja kotihoidon tulosaluejohtajuus.

Tätä nykyä Homanen työskentelee Vantaan kaupungin palveluksessa projektipäällikkönä. Vantaalla hänen tehtävänään ovat Peijas-kampukseen liittyvät hankeselvitykset sekä Tulevaisuuden sote-keskus.

Kotkan kaupungin aiempi hyvinvointijohtaja Liisa Rosqvist on jäänyt eläkkeelle. Uuden hyvinvointijohtajan kelpoisuusvaatimuksena oli soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä käytännön perehtyneisyys tehtäväalueeseen.

Keväällä avoimeksi julistettuun virkaan tuli kaikkiaan 29 hakemusta. Hakijoista 22 täytti koulutusvaatimukset. Haastatteluun kutsuttiin kahdeksan hakijaa. Haastatteluryhmä piti heitä kaikkia ansioituneina.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka