Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kotkan kaupunginhallitus sai selonteon kaupunginpuutarhuriasiasta – Sami Virtasen mukaan kaupunki ei voi kertoa yksittäisen työntekijän asioista julkisuudessa

Kotkan kaupunginhallituksen puheenjohtajan mielestä kaupunki on menetellyt Marko Pesun asiassa korrektisti.

Kotkan kaupunki purki kaupunginpuutarhuri Marko Pesun työsuhteen viime viikolla koeajalla. Arkistokuva Raimo Eerola

Riina Lehtoranta

Kotkan kaupunginhallitus sai maanantai-iltana kuulla kaupunginjohtaja Esa Sirviön selonteon kohua herättäneestä kaupunginpuutarhuriasiasta. Kotkan kaupunki purki viime viikolla kaupunginpuutarhuri Marko Pesun työsuhteen koeajalla.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sami Virtasen (sd.) mukaan Pesun tapauksessa on varsin vähän asioita, joita on mahdollista kommentoida julkisuudessa.

– Olen Facebook-päivityksessänikin jo kirjoittanut, että asiassa on edetty normaalin prosessin mukaan. Kaupunginpuutarhurin kanssa on ennen työsuhteen purkamista käyty useampia ohjaavia kehityskeskusteluja. Oikeastaan sen enempää ei voi lähteä julkisuudessa avaamaan sitä, mitä on tehty tai jätetty tekemättä, sanoo Virtanen.

Virtanen on seurannut keskustelua, joka etenkin sosiaalisessa mediassa ryöpsähti valloilleen Pesun tapauksen tultua julki. Kaupunginpuutarhurin työsuhde on Virtasen mukaan asia, joka ei ole kaupunginhallituksen tai ylipäätään luottamushenkilöiden päätösvallassa.

– Olen kuitenkin sitä mieltä, että Kotkan kaupunki on menetellyt tässä asiassa korrektisti. Kaupunki ei työnantajana voi lähteä kertomaan yksittäiseen työntekijään liittyviä asioita julkisuudessa. Kotkalla on 1 700 työntekijää, ja tämän periaatteen tulee koskea kaikkia heitä, toteaa Virtanen.

Heikki Laaksonen on hämmentynyt ja huolissaan Kotkan puistotoimen tilanteesta – "Kolmessa vuodessa voidaan hävittää se, mitä on 30 vuotta rakennettu"

Kotkan kaupunginpuutarhurin työsuhteen päättyminen ei vaikuta käytännön työhön puistotoimessa – Vielä ei ole tiedossa, valitaanko virkaan sijaista

Kotka purki kaupunginpuutarhurin työsuhteen – Marko Pesu jätti työpisteen "Amerikan malliin"

Kotka on tyytymätön uuden kaupunginpuutarhurin työhön – Koeajalla oleva Marko Pesu on kutsuttu torstaina kuulemistilaisuuteen: "Tämä on erikoinen tilanne"

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka