Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kotkan ja Karhulan koronarokotuspisteillä on pulaa rokotusavustajista – Vapaaehtoiset opastavat asiakkaita ja huolehtivat turvaväleistä

Vapaaehtoiset avustajat perehdytetään tunnin mittaisella verkkokoulutuksella. Avustajat voivat valita itselleen sopivat vapaaehtoisvuorot.

Karhulan ja Kotkan koronarokotuspisteille kaivataan vapaaehtoisia rokotusavustajia. Arkistokuva. Kimmo Seppälä

Siiri Puukka

Kotkan ja Karhulan rokotuspisteille ei ole saatu riittävästi vapaaehtoisia tämän viikon korona-avustamistehtäviin, kerrotaan Suomen Punaisen Ristin Kaakkois-Suomen piiristä.

– Punaisen Ristin vapaaehtoisten tehtävänä on esimerkiksi opastaa ja neuvoa asiakkaita löytämään oikeaan paikkaan sekä huolehtia, että asiakkaat noudattavat turvavälejä sekä käyttävät käsidesiä ja maskia, kerrotaan SPR:n tiedotteessa.

Varsinaisen rokotuksen hoitaa Kymsoten henkilökunta. Vapaaehtoiset saavat suojavarusteet vuoronsa ajaksi.

"Yksikin vapaaehtoisvuoro auttaa"

Ensimmäiset vapaaehtoisvuorot alkavat Kotkan ja Karhulan rokotuspisteissä tiistaina 15. kesäkuuta, mutta vapaaehtoisia ei ole vielä ilmoittautunut riittävästi täyttämään ensimmäisen viikon vuoroja.

Vapaaehtoiset rokotusavustajat ovat paikalla maanantaista torstaihin kello 9–17 ja perjantaisin kello 9–15 neljän tunnin vuoroissa. Rokotusavustajan matkakulut korvataan, ja tämä voi käydä maksutta syömässä vuoron aikana.

Vapaaehtoiset perehdytetään tehtävään tunnin mittaisella verkkokoulutuksella. Seuraavat verkkoperehdytykset järjestetään maanantaina 14.6. kello 17–18 sekä keskiviikkona 16.6. kello 17–18.

Rokotusavustajat voivat valita itselleen sopivat avustusvuorot.

– Yksikin vapaaehtoisvuoro auttaa. Rokotuspisteisiin tarvitaan rokotusavustajia ainakin 15.8.2021 saakka, tiedotteessa vedotaan.

Lisätietoa ja ilmoittautumislomake löytyvät SPR:n sivuilta, joille pääset tästä linkistä.

Kommentoi

Mainos: Kotkan Asunnot

Vuokra-asuntoja kaikkiin elämänvaiheisiin

Palvelut

Ruokapaikka