Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kymsote ilmoitti kahdesta uudesta koronatartunnasta alueellaan perjantaina – Koko maassa 47 uutta tartuntaa

Koronatartuntojen määrä on selvässä laskussa koko maassa. Kymenlaakson ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 17,1.

Kuvituskuva. Jussi Lopperi

Siiri Puukka

Kymsote tiedotti perjantaina kahdesta uudesta koronatapauksesta alueellaan. Tartuntoja on todettu nyt yhteensä 1594 koko pandemian aikana.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) merkitsi omalle koronakartalleen yhden uuden koronatartunnan perjantaille. Tartunta todettiin Virolahdella, jossa on todettu nyt yhteensä 25 koronatapausta.

Kotkassa on todettu 568, Haminassa 190, Pyhtäällä 48 ja Miehikkälässä viisi koronatartuntaa. Kouvolassa tartuntoja on yhteensä 731.

Kymenlaaksossa ei ole tällä hetkellä koronaviruspotilaita sairaalahoidossa. THL:n mukaan koko maassa todettiin 47 uutta tartuntaa perjantaina.

Luvut eroavat

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai joita on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka