Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Karhulan uudessa alakoulussa aiotaan satsata liikuntaan – Kouluun suunnitellaan täysimittainen salibandykenttä

Uuden koulun hankesuunnitelman mukaan rakentaminen alkaisi vuonna 2022.

Karhulan uuden alakoulun rakentamisen aloittamista suunnitellaan ensi kesäksi. Tarja Särkkä

Tiina Katajisto

Karhulan uuden alakoulun hankesuunnitelma on hyväksytty Kotkan kaupunkirakennelautakunnassa. Nykyiset Hakalan ja Rauhalan alakoulut yhdistetään uudeksi kouluksi, jonka rakentaminen alkaa ensi vuonna.

Uuteen kouluun sijoittuvat esiopetus ja perusopetuksen 1.–6. luokat. Oppilasmääräksi on mitoitettu 488. Koulun koko on 7 700 neliömetriä.

Jäähallin taakse

Hankesuunnittelu aloitettiin kaupunginvaltuuston kaksi vuotta sitten hyväksymän kouluverkkoselvityksen jälkeen. Aluksi uutta koulua suunniteltiin nykyisen Rauhalan koulun tontille, mutta siihen on tulossa uusi päiväkoti. Sekä koululle että päiväkodille tontti on liian ahdas.

Uuden koulun paikaksi on suunniteltu jäähallin takana sijaitsevan Katajaisten kentän länsipuolelle jäävää aluetta. Alueella on tehty maaperätutkimus ja sen mukaan paikka soveltuu hyvin rakentamiseen. Nykyisessä kaavassa alue on urheilu- ja virkistyspalvelualuetta eikä sillä ole rakennusoikeutta. Ennen rakentamista asemakaavaan tarvitaan muutos.

Musiikki- ja liikuntapainotteisuus säilyvät

Uusi alakoulu on kolmannelta luokalta alkaen musiikkipainotteinen ja kuudennella luokalla liikuntapainotteinen kuten Rauhalan koulu nykyisin. Nämä otetaan huomioon koulun tilojen suunnittelussa.

Hankesuunnitelmassa on esillä liikuntatilojen heikko tilanne koko Karhulan alueella. Alakoulun ja Karhulan keskustaan tulevan koulukeskuksen suunnitelmissa liikuntasalit ovat käytöstä poistettuja saleja suurempia ja niissä on monipuolisemmat liikuntamahdollisuudet. Sekä sisä- että ulkoliikuntapaikat suunnitellaan niin koulu- kuin iltaliikuntaan soveltuviksi.

Uuden alakoulun saliin on tulossa Kotkan ensimmäinen julkisen tilan täysimittainen salibandykenttä. Lisäksi ehdotetaan koulun viereen jäävän Katajaisten kentän uudistamista hiekkatekonurmikentäksi. Kentän uusimisen kustannusarvio on 1,4–1,8 miljoonaa euroa. Liikuntapaikkojen rakentamiseen haettaisiin valtion liikuntapaikka-avustusta.

Kustannusarvio reilut 16 miljoonaa euroa

Koulun suunnittelu alkaa syksyllä ja rakennussuunnitelmat ovat valmiina keväällä 2022. Rakentaminen alkaisi kesällä 2022.

Uusi koulu otettaisiin käyttöön lukuvuoden 2024–2025 alussa.

Hankesuunnitelmassa rakentamiseen esitetään varattavaksi vuosina 2022–2024 yhteensä 16,45 miljoonaa euroa. Lisäksi kalustukseen esitetään 1,5 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka