Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Reserviupseerikoulu juhlii 100-vuotista taivaltaan lauantaina verkossa – Perinteisemmän ohjelman lisäksi toimittaja Riku Rantala tutustuu upseerioppilaan arkeen maastossa ja kasarmilla

Juhlapäivän ohjelmassa on myös virtuaalinen ohimarssi ja Ilmavoimat kunnioittaa juhlapäivänä satavuotiasta Reserviupseerikoulua ylilennolla Haminassa noin kello 12.

Reserviupseerikoulun juhlavuosi huipentuu RUK 100 -pääjuhlaan 12. kesäkuuta. Arkistokuva. Ella Karttunen

Johanna Vehkaluoto

Reserviupseerikoulun juhlavuosi huipentuu RUK 100 -pääjuhlaan 12. kesäkuuta. Juhlapäivän viettoon voi osallistua verkkolähetyksessä RUK 100 -verkkosivuilla osoitteessa maavoimat.fi/ruk-100. Lähetys Haminasta alkaa yhdeksän aikaan aamulla ja jatkuu kolmeen asti iltapäivällä.

Reserviupseerikoulu juhlistaa satavuotista taivaltaan kunnioittamalla arvokkaita sotilasperinteitä, järjestämällä reserviupseerikoulutusta käsittelevän webinaarin ja paneelin alustuksineen sekä päiväjuhlan, jossa tervehdyksensä välittää myös tasavallan presidentti, puolustusvoimien ylipäällikkö Sauli Niinistö.

Virtuaalinen ohimarssi

Verkkolähetyksessä katsojat pääsevät tutustumaan upseerioppilaan arkeen niin maastossa kuin kasarmilla seikkailija-toimittaja Riku Rantalan kanssa, nauttimaan Rakuunasoittokunnan musiikista sekä seuraamaan ja osallistumaan sovellettuun, virtuaaliseen ohimarssiin.

Ohimarssin yhteydessä julkaistaan yleisön tervehdyksiä, joita voi lähettää ennakkoon verkkolomakkeella: https://q.surveypal.com/RUK-100-paajuhla. Samalla lomakkeella voi lähettää kysymyksiä myös webinaarin panelisteille, jotka ovat Ilmarisen varatoimitusjohtaja Mikko Mursula, Suomen Reserviupseeriliiton puheenjohtaja Aaro Mäkelä ja reserviupseerikurssin johtaja everstiluutnantti Tommi Sikanen.

Ilmavoimat tekee ylilennon juhlapäivän kunniaksi

Ilmavoimat kunnioittaa juhlapäivänä satavuotiasta Reserviupseerikoulua ylilennolla Haminassa noin kello 12. Ylilento näytetään verkkolähetyksessä tallenteena kello 13 alkavan päiväjuhlan yhteydessä.

Verkkojuhlan tarkemmat ohjelmatiedot löytyvät RUK 100 -verkkosivuilta maavoimat.fi/ruk100-ohjelma.

Juhlatunnelmiin voi palata myös katsomalla verkkosivulla 12.6. jälkeen julkaistavan tallenteen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka