Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Avilta toivottu päätös Kymenlaaksoon – Yleisörajoitukset poistuvat perjantaina

KTP:n otteluihinkin saadaan taas tunnelmaa, kun avi poisti yleisörajoituksen Kymenlaaksosta. Arkistokuva harjoitusottelusta. Kimmo Seppälä

Joonas Heinonen

Kymenlaaksossa voi perjantaista alkaen järjestää terveysturvallisuus huomioiden isojakin tilaisuuksia, Etelä-Suomen aluehallintovirasto avi tiedotti perjantaina.

Kymenlaaksossa yleisötilaisuuksille sisällä ja ulkona ei ole henkilömäärärajaa, mutta osallistujien terveysturvallisuus pitää varmistaa. Uusi päätös on voimassa 30. kesäkuuta asti.

Sisätiloissa järjestettävissä yli kymmenen hengen kokoontumisissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus säilyttää turvavälit eli välttää lähikontakti toisiinsa. Lähikontaktilla tarkoitetaan sisätiloissa asiakkaiden oleskelua enintään kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia.

Yli 50 henkilön ulkotilaisuuksissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti toisiinsa, mutta tietyn mittaisia turvavälejä ei enää vaadita.

Avi on huomioinut päätöksessään alueen epidemiatilanteen, Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmän tilannekuvan ja sosiaali- ja terveysministeriön viimeisimmän ohjeistuksen.

Kokoontumisrajoitukset koskevat yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Kymsote antaa omat suosituksensa yksityistilaisuuksien, kuten esimerkiksi valmistujais- tai hääjuhlien järjestämisestä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka