Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

THL: Kotkassa ja Kouvolassa on todettu yksi uusi koronatartunta – Kymsoten alueella yksi potilas sairaalahoidossa

Kymsote on tutkinut 2311 näytettä ajalla 24.5.–31.5.

Arkistokuva. Kimmo Seppälä

Siiri Puukka

Etelä-Kymenlaaksossa todettiin yksi uusi koronatartunta perjantaina 4. kesäkuuta, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartalta.

Tartunta todettiin Kotkassa, muualla Etelä-Kymenlaaksossa ei todettu uusia koronatartuntoja. Kotkan lisäksi Kouvolassa ilmeni yksi uusi tapaus.

Kymsote tiedotti perjantaina yhdestä uudesta tapauksesta alueellaan. Kymenlaaksossa ei ole todettu Intian varianttia, mutta Kymsote muistuttaa sen olevan uhka, joka on otettava vakavasti.

Kymsoten alueella on tähän mennessä todettu yhteensä 1585 koronatartuntaa . Sairaalahoidossa yksi koronaviruspotilas.

– Positiivisten näytteiden ja sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrän laskeminen viimeisen viikon aikana on merkki hyvästä suunnasta, sanotaan Kymsoten tiedotteessa.

– Näytteistä positiivisten osuus on 1 prosentti. Positiivisten näytteiden osuus on laskussa, toukokuussa luku on ollut käynyt lähellä 2 prosenttia. Suurin osa eli noin puolet tartunnoista tulee samasta taloudesta tai muulta lähipiiriltä.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat erota toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka