Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Pitäisikö Kotkaan saada koirien uimaranta tai sinkkutanssit senioreille? Nyt pääsee äänestämään, mihin kaupunki budjetoi 60 000 euroa

Ehdotuksia budjetointikohteksi on yhteensä 33, ja omaa suosikkiaan pääsee äänestämään jokainen yli 12-vuotias kotkalainen.

Yhdeksi budjettikohteeksi on ehdotettu Tampsan montun uimarannan muokkaamista esteettömäksi. Arkistokuva. Linda Varoma

Siiri Puukka

Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin äänestys on alkanut, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Äänestys koskee 60 000 euroa, jonka käyttökohteet valitsevat kuntalaiset. Kotkalaiset saavat siis suoraan päättää, mihin eurot käytetään.

Budjetti on jaettu neljään osaan eri alueiden välillä. Karhula, Kotkansaari ja Hovinsaari, Länsi-Kotka sekä koko Kotkan alue saaristo mukaan lukien saavat kaikki 15 000 euroa kehityshankkeisiinsa.

– Kunkin alueen äänestyksen voittaneet ideat, jotka mahtuvat 15 000 euron budjettiin, toteutetaan, tiedotteessa kerrotaan.

Kehittämisideoita tuli kaupungille lähes 300, ja niistä on valikoitunut 33 lopullista äänestysehdotusta. Ehdotuksiin kuuluu muun muassa koirien uimarannan perustaminen Kotkaan, Tampsan uimarannan muokkaaminen esteettömäksi, nuotiopaikka Räskiin sekä sinkkutanssit senioreille.

Kaikki äänestysehdotukset ja äänestyslomake löytyvät kaupungin verkkosivulta.

Äänestysaikaa on kesäkuun loppuun asti ja äänestysoikeus on kaikilla yli 12-vuotiailla kotkalaisilla. Jokaisella äänestäjällä on kaksi ääntä aluetta kohden.

Äänestystulokset julkaistaan 2. heinäkuuta ja niiden toteutuksen suunnittelu alkaa heti tulosten ratkettua. Ehdotukset toteutetaan yhdessä asukkaiden kanssa.

Äänestää voi myös fyysisissä äänestyspisteissä.

Äänestäneiden kesken arvotaan erilaisia palkintoja, kuten lippuja kaupunginteatteriin ja Kymi Sinfonietan konsertteihin, lahjakortti Erämys-Keisarin koskenlaskuretkelle, leffalippupaketti sekä lahjakortteja ruokapaikkoihin ja -kauppoihin.

Äänestyspaikat

Asiakaspalvelupiste Ruori, Kustaankatu 2

Kirjastot ja kirjastoauto

Karhulan tori ke 9.6. ja ke 16.6. klo 9–12

Karhulan Jokipuisto ma 21.6. klo 17–19

Katariinan Meripuisto ke 9.6. klo 17–19

Karhulan Keskuskentän puistojumppa ti 29.6. klo 9–12

Isopuiston puistojumppa ke 30.6. klo 9–12

Länsi-Kotkan puistojumppa to 17.6. klo 9–12

Kommentoi

Mainos: Kotkan Asunnot

Vuokra-asuntoja kaikkiin elämänvaiheisiin

Palvelut

Ruokapaikka