Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Ei yhtään uutta koronatartuntaa Kymsoten alueella – Sairaalahoidossa on yksi koronapotilas

Suomessa on todettu 56 uutta koronavirustartuntaa.

Kymsoten alueella ei todettu maanantaina yhtään uutta koronatartuntaa. Arkistokuva. Risto Aalto

Johanna Vehkaluoto, STT

Kymsote tiedottaa, että sen alueella ei ole maanantaina todettu yhtään uutta koronavirustartuntaa.

Tähän mennessä Kotkassa on todettu yhteensä 559 koronavirustartuntaa, Haminassa 189, Pyhtäällä 48, Virolahdella 26 ja Miehikkälässä viisi. Kouvolassa tartuntoja on todettu yhteensä 725.

Tähän mennessä Kymsoten alueella on todettu yhteensä 1 573 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on yksi koronapotilas. Viime vuoden maaliskuun alun jälkeenKymsotessa on tutkittu yhteensä 83 143 näytettä. Viimeisen viikon aikana näytteitä on tutkittu 2311.

– Positiivisten näytteiden ja sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrän laskeminen viimeisen viikon aikana on merkki hyvästä suunnasta. Asukkailta edellytetään kuitenkin edelleen tarkkaavaisuutta ja tutuista turvatoimenpiteistä huolehtimista. Turvaväleistä, huolellisesta käsi- ja yskimishygieniasta sekä maskien käytöstä ei tule luopua, muistuttaa Kymsote nettisivuillaan.

Kymenlaaksossa ei ole todettu uutta Intian varianttia, mutta Kymsoten mukaan se on uhka, joka on otettava huomioon.

Suomessa 56 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu 56 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 2 278 tartuntaa, mikä on hieman alle 600 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa pandemian alusta lähtien lähes 92 500.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka