Pyhtäällä päivitetään teknisen toimen tehtävänimikkeitä – Valvojasta tulee työpäällikkö ja työpäälliköstä kiinteistöpäällikkö

Pyhtään kunnan teknisellä toimella on ollut hankaluuksia saada palkatuksi valvoja. Kuntaan on haettu valvojaa ensimmäisen kerran keväällä 2020 ja toisen kerran syksyllä 2020. Kolmas hakukierros päättyi tämän vuoden tammikuun lopussa.

Valvojan rekrytointiyritykset ovat osoittaneet, että alalla on työvoimapulaa, mikä puolestaan johtaa palkkakilpailuun. Pyhtäästä kiinnostuneiden pätevien hakijoiden palkkatoiveet ovat olleet korkeammat kuin valvojalle määritelty palkkataso.

Pyhtään tekninen toimi onkin toiminut vajaamiehityksellä lähes keväästä 2020 saakka. Tilannetta yritetään nyt ratkaista organisaatio- ja toimenkuvamuutoksella.

Pyhtäällä on hahmoteltu malli, jossa ensin yhdistettiin nykyiset valvojan ja työpäällikön tehtävänkuvat. Tämän jälkeen vastuut jaettiin kahdeksi samanarvoiseksi ja samapalkkaiseksi positioksi.

Näin syntyi työpäällikön toimi ja kiinteistöpäällikön virka. Työpäällikkö vastaa kunnallistekniikan tulosalueesta, yleisiin alueisiin liittyvistä investoinneista sekä pitkän tähtäimen suunnittelusta. Kiinteistöpäällikkö puolestaan vastaa kiinteistöjen ja aluelämpöverkoston tulosalueesta, kiinteistöihin liittyvistä investoinneista ja pitkän tähtäimen suunnittelusta.

Samalla Pyhtäällä säädetään hieman työpäällikön, kiinteistöpäällikön ja rakennustarkastajan palkkauksia. Tämä tietää teknisen toimen palkkakustannuksiin noin tuhannen euron kuukausittaista nousua.

Pyhtään tekniikkalautakunta käsittelee tehtävänimikkeitä kesäkuun ensimmäisen päivän kokouksessaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka