Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä 50 000 euroa Kotkan uudelle Kulttuuribussi-hankkeelle – Bussi tuo teatterin ja musiikin kaikkien ulottuville

Kulttuuribussin ajatuksena on hyödyntää kaupungin kirjastoautoa, joka muutetaan kulttuuribussiksi, kotipesäksi taiteilijoille, taidesisällöille ja kulttuuritoiminnalle.

– Bussi toimii alustana, jolla viemme kulttuuri- ja taidesisältöjä koulujen, päiväkotien ja perheiden ulottuville, kertoo Kotkan lastenkulttuurin kehittämispäällikkö Pia Lunkka. Arkistokuva. Kimmo Seppälä

Johanna Vehkaluoto

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 50 000 euron erityisavustuksen Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalvelujen koordinoimalle, uudenlaiselle Kulttuuribussi-toiminnalle.

– Tämä on meille äärimmäisen tärkeä avustus. Kulttuurilla on suuri rooli siinä, miten yhteiskunta toipuu tästä korona-ajasta, Kotkan lastenkulttuurin kehittämispäällikkö Pia Lunkka.

Vuoden mittaisen projektin aikana tuotetaan interaktiivisia ja osallistavia lastenkulttuurisisältöjä sellaisilla Kotkan kaupungin alueilla, joilla kulttuuritarjontaa on vain vähän.

– Saimme idean kulttuuri- ja tapahtumapalvelujen, kirjaston ja Kymenlaakson museon yhteisessä ideariihessä, kertoo Lunkka.

Kirjastoauto saa uusia tehtäviä

Ajatuksena on hyödyntää kaupungin kirjastoautoa, joka muutetaan kirjaston kanssa sovittavan aikataulun mukaan kulttuuribussiksi, kotipesäksi taiteilijoille, taidesisällöille ja kulttuuritoiminnalle.

– Saavutettavuus ja tasaveroisuus ovat tärkeitä. Bussi toimii alustana, jolla viemme kulttuuri- ja taidesisältöjä koulujen, päiväkotien ja perheiden ulottuville.

Taidekasvatustyöpajoja ja osallistavaa toimintaa toteutetaan lastenkulttuurikeskuksen, kaupunginkirjaston, Kymenlaakson museon sekä muiden halukkaiden kotkalaisten taide- ja kulttuuriorganisaatioiden ja toimijoiden kanssa.

– Bussi voi tuoda ihmisille muun muassa teatteria ja musiikkia. Meillä on ohjelmassa muun muassa Ruotsinsalmen taistelusta kertova nukketeatteriesitys johon lapset voivat osallistua.

Toimintaa käynnistellään kesän aikana

Kulttuuribussi-toimintaa käynnistellään kesän aikana, ja se jatkuu ensi vuoden kevääseen saakka.

– Tämän pilottivaiheen kokemuksia hyödynnetään, kun toimintakonseptia kehitetään edelleen.

Tavoitteena on Kulttuuribussi-toiminnan vakinaistaminen osaksi Kotkan kulttuuripalvelujen tarjontaa myös jatkossa.

– Toimintaa varten on haettu rahoitusta Googlen yhteisötukivaroista, ja suunnitteilla on myös yhteistoimintaa sekä yhteistä rahoitushakua Kotkan hyvinvointipalvelujen ja alueen lähikuntien kanssa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka