Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nelikymppisten koronarokotukset avautuivat, mutta varauskalenteri on näyttänyt monelle pelkkää punaista – Uusia aikoja avataan pariksi viikoksi eteenpäin, Kymsotesta kerrotaan: "Kannattaa käydä tarkastamassa tilanne päivittäin"

Vapaita rokotusaikoja ensikertalaisille on nyt vähemmän, koska aikoja käyttävät myös kakkosrokotetta saavat henkilöt.

Kymen Sanomien toimitukseen otti yhteyttä nelikymppinen lukija, joka oli yrittänyt varata itselleen koronarokotusaikaa siinä onnistumatta.

– Koronarokotusaika pitäisi varata, kun yli 40-vuotiaat saavat nyt niin tehdä, mutta Kymsotella ei ole aikoja tarjota Kotkassa, Karhulassa eikä Haminassa enää koko kesälle, lukija ihmetteli.

Onko kaikki kesän rokotusajat jo varattu, Kymsoten rokotuskoordinaattori Tanja Metsola?

– Aikoja avataan aina kahdesta kolmeen viikkoa eteenpäin, eli kaikkia kesän aikoja ei ole varattu. Vapaita aikoja ei siis ole tarjolla koko aikaa.

Miksi ajanvarauksessa on nyt ruuhkaa?

– Tällä hetkellä on käynnissä myös kakkosrokotusten antaminen, joiden määrä kasvaa edelleen lähiviikkoina. Rokotuspisteillä rokotetaan nyt siis paljon sellaisia henkilöitä, jotka ovat saaneet ensimmäisen rokotuksen 12 viikkoa sitten.

Milloin uusia aikoja tulee varattaviksi?

– Rokotemäärät muuttuvat koko ajan. Voimme avata aluksi aikoja sen perusmäärän mukaan, joka meille on luvattu. Ja jos saamme lisää rokotteita, aikoja avataan lisää. Aikoja voi siis tulla varattavaksi myös jo aiemmin avatuille viikoille.

Milloin esimerkiksi juuri tuo nelikymppinen lukija voi saada rokotuksensa?

– Kannattaa käydä tarkistamassa tilanne päivittäin. Rokotusaikatilanne vaihtelee myös alueittain. Kymenlaaksolaiset voivat varata rokotuksen mihin tahansa Kymsoten rokotuspisteeseen. Ainoastaan Pyhtään piste on varattu vain pyhtääläisille. Hän saa ajan varmasti lähiviikoille.

Onko Kymsote pysynyt rokotusaikataulussaan?

– Kyllä on pysynyt.

Miltä kesä ja syksy näyttävät? Milloin kaikki kymenlaaksolaiset on rokotettu edes kerran?

– Jos saamme rokotteita tämänhetkisen arvion mukaisesti, ensimmäinen rokotuskierros on tehty suurin piirtein heinäkuun loppuun mennessä.

Juttua muokattu 25.5. klo 14.22: Selkeytetty jutun rakennetta