Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielenterveyden teemaviikolla Kotkassa tutkitaan ruokakulttuuria, historiaa ja tanssitaan virtuaalisesti – Tänä vuonna kohderyhmänä ovat suuret ikäluokat

Mental Health Art Week korostaa taiteen ja kulttuurin sekä mielenterveyden yhteyttä.

Kotkassa vietetään alkavalla viikolla kulttuurin ja mielenterveyden teemaviikkoa. Mental Health Art Week – tai MHAW – on Mieli ry:n jäsenjärjestöjen valtakunnallinen kampanja kulttuurihyvinvoinnin puolesta.

– Se perustuu ajatukseen, että ihminen on luonnostaan luova, itseään ilmaiseva ja kommunikoiva olento. Taideosallistuminen vaikuttaa terveyteen monilla tavoin: aktivoimalla aisteja ja mielikuvitusta sekä herättämällä tunteita, kerrotaan Kotkan seudun mielenterveys ry:n tiedotteessa.

Kotkan seudun mielenterveysyhdistyksen puheenjohtaja Jorma Korpela kertoo, että teemaviikon tavoitteena on korostaa taiteen ja kulttuurin merkitystä mielenterveyteen ja hyvinvointiin.

– Tänä vuonna kohderyhmänä ovat suuret ikäluokat ja seniorit, Korpela sanoo.

Tapahtumia jokaiseen makuun

Viikon ohjelmaa on pyritty järjestämään siten, että tavoitettaisi eri asioista kiinnostuneita ihmisiä. Myös Kotkan maantieteellistä kattavuutta on pyritty ottamaan huomioon.

– Muorikka Karhuvuoressa on yksi piste, jossa yhtenä päivänä esitellään suomalaista, suurten ikäluokkien ruokakulttuuria ja toisena päivänä venäläistä ruokakulttuuria. Sitten Sunilan Kantolassa on runo- ja musiikkiesitys.

Kotkansaarella pidetään tapahtuma Vellamossa ja puistokävely, johon Osku Mediatalon nuoret ovat ideoineet sisältöä ja toimintaa.

– Se on sitten yhteinen kävely, ei kuntokävely. Porukan ehdoilla liikutaan, sanoo Korpela.

Viikko päättyy lauantaina Kotkansaaren torilla pidettävään musiikkiesitykseen.

– Alue rajataan siten, että siellä voi ja saa olla se 20 ihmistä, turvavälejä noudattaen. Haluamme pitää kiinni koronaturvallisuudesta, mutta myös saada tuntumaa elävään musiikkiin koronakokemusten jälkeen.

Järjestöjen yhteistyö toimii Kotkassa

Vaikka teemaviikko on Mieli ry:n ja sen jäsenjärjestöjen järjestämä, Korpela kiittää Kotkassa eri toimijoiden valmiutta yhteistyöhön.

– Kotkassa verkostoituminen ja yhdessä tekeminen on hyvin vahvaa. Elokuun Mielessä tuulee -viikolla on 20–30 toimijaa mukana. Se on valtava voimavara ja siitä kiitokset kaikille mukana oleville.

Juttua muokattu 23.5. kello 15.40. Lisätty kuva.