Mielenterveyden teemaviikolla Kotkassa tutkitaan ruokakulttuuria, historiaa ja tanssitaan virtuaalisesti – Tänä vuonna kohderyhmänä ovat suuret ikäluokat

Mental Health Art Week korostaa taiteen ja kulttuurin sekä mielenterveyden yhteyttä.

Kotkassa vietetään alkavalla viikolla kulttuurin ja mielenterveyden teemaviikkoa. Mental Health Art Week – tai MHAW – on Mieli ry:n jäsenjärjestöjen valtakunnallinen kampanja kulttuurihyvinvoinnin puolesta.

– Se perustuu ajatukseen, että ihminen on luonnostaan luova, itseään ilmaiseva ja kommunikoiva olento. Taideosallistuminen vaikuttaa terveyteen monilla tavoin: aktivoimalla aisteja ja mielikuvitusta sekä herättämällä tunteita, kerrotaan Kotkan seudun mielenterveys ry:n tiedotteessa.

Kotkan seudun mielenterveysyhdistyksen puheenjohtaja Jorma Korpela kertoo, että teemaviikon tavoitteena on korostaa taiteen ja kulttuurin merkitystä mielenterveyteen ja hyvinvointiin.

– Tänä vuonna kohderyhmänä ovat suuret ikäluokat ja seniorit, Korpela sanoo.

Tapahtumia jokaiseen makuun

Viikon ohjelmaa on pyritty järjestämään siten, että tavoitettaisi eri asioista kiinnostuneita ihmisiä. Myös Kotkan maantieteellistä kattavuutta on pyritty ottamaan huomioon.

– Muorikka Karhuvuoressa on yksi piste, jossa yhtenä päivänä esitellään suomalaista, suurten ikäluokkien ruokakulttuuria ja toisena päivänä venäläistä ruokakulttuuria. Sitten Sunilan Kantolassa on runo- ja musiikkiesitys.

Kotkansaarella pidetään tapahtuma Vellamossa ja puistokävely, johon Osku Mediatalon nuoret ovat ideoineet sisältöä ja toimintaa.

– Se on sitten yhteinen kävely, ei kuntokävely. Porukan ehdoilla liikutaan, sanoo Korpela.

Viikko päättyy lauantaina Kotkansaaren torilla pidettävään musiikkiesitykseen.

– Alue rajataan siten, että siellä voi ja saa olla se 20 ihmistä, turvavälejä noudattaen. Haluamme pitää kiinni koronaturvallisuudesta, mutta myös saada tuntumaa elävään musiikkiin koronakokemusten jälkeen.

Järjestöjen yhteistyö toimii Kotkassa

Vaikka teemaviikko on Mieli ry:n ja sen jäsenjärjestöjen järjestämä, Korpela kiittää Kotkassa eri toimijoiden valmiutta yhteistyöhön.

– Kotkassa verkostoituminen ja yhdessä tekeminen on hyvin vahvaa. Elokuun Mielessä tuulee -viikolla on 20–30 toimijaa mukana. Se on valtava voimavara ja siitä kiitokset kaikille mukana oleville.

Juttua muokattu 23.5. kello 15.40. Lisätty kuva.

Mental Health Art Week

Ensi viikon tapahtumia

Maanantaina 24.5.

Kello 10–16 Hyvänmielenpuu Toivo Pekkasen puistossa ja taidepaja.

Tiistaina 25.5.

Kello 15–17 Pillivelliä ja sipattia Korttelikoti Muorikassa, Karhuvuoressa.

Kello 11–14 Pouring taidepaja. Ilmoittautuminen: oskumediatalo@kakspy.com

Keskiviikkona 26.5.

Kello 15–17 Tutustutaan maahanmuuttajan ruokakulttuuriin ja venäläiseen keittiöön Korttelikoti Muorikassa, Karhuvuoressa.

Kello 15–17 Kotkan merellinen kulttuuriperintö -näyttelyesittely, kahvitarjoilu, Merikeskus Vellamossa.

Kello 16–19 Graffitityöpaja. Ilmoittautuminen: oskumediatalo@kakspy.com

Torstaina 27.5.

Kello 17–19 Alvar Aallon Sunilasta maailmanperintökohde -esittely, Suurten ikäluokkien runoja ja lauluja: Teatteriryhmä Kimara, kahvitarjoilu, Sunilan Kantolassa.

Perjantaina 28.5.

Kello 13–15 Kaupunkikävely, joka alkaa Kotkan kaupunginteatterilta ja päättyy Toivo Pekkasen puistoon. Kävelyn varrella on erilaisia rasteja.

Kello 13–15 Virtuaaliset päivätanssit Youtubessa. Tanssit tahdittaa Virve Mattila ja Soittajapojat.

Lauantaina 29.5.

Kello 11–12 Suklaasydän, tinakuoret -torikonsertti. Mika Huusari ja Jarkko Puro yhtyeineen Kotkan kauppatorin esiintymislavalla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka