Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Karhulan uimahallissa ja Kotkansaaren Katariinan uimahallissa on voinut altistua koronavirukselle – Kymsote päivitti altistumispaikkalistaansa

Katariinan ja Karhulan uimahalleissa on voinut altistua koronavirukselle. Arkistokuva. Kimmo Seppälä

Riina Lehtoranta

Kymsoten altistumispaikkalistaa on täydennetty kahdella Kotkaa koskevalla merkinnällä. Kymsoten mukaan Karhulan uimahallissa on voinut altistua koronavirukselle tämän viikon tiistaina eli 18. toukokuuta kello 18–19.

Keskiviikkona eli 19. toukokuuta koronavirukselle on puolestaan voinut altistua Kotkansaarella Katariinan uimahallissa kello 18–19.

Kotkan altistumispaikkalistalla on yhä maininta myös Karhuvuoren Bar Josesta. Siellä on voinut altistua koronalle maanantaina 10. toukokuuta kello 15–16.

Kannattaa tarkkailla oireita

Kymsote alkoi julkaista listaa altistumispaikoista 1. huhtikuuta. Listalle päivitetään sellaiset julkiset paikat, joissa mahdollisesti altistuneita ei voida jäljittää henkilökohtaisesti.

Kymsote kehottaa menettelemään näin: Jos olet ollut samaan aikaan altistumispaikassa ja sinulle tulee seuraavan neljäntoista vuorokauden aikana koronaan sopivia oireita, tee oirearvio verkossa osoitteessa omaolo.fi tai oirekysely osoitteessa koronabotti.hus.fi. Voit myös ottaa yhteyttä Päivystysapuun numeroon 116 117. Omaehtoiseen karanteeniin voi jäädä, jos siihen on mahdollisuus.

Koronatartunnasta kertovia oireita voivat olla väsymys, päänsärky, kurkkukipu, nuha, yskä, kuume, vatsakipu, oksentelu tai ripuli.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka