Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Yle: Kaksi rokoteannosta saaneella todettu koronatartunta Kymsoten alueella

Kymsoten infektioylilääkäri Risto Pietikäinen kertoo Ilta-Sanomille, että kestää pari kuukautta ennen kuin tiedetään, oliko tartunnassa kyse jonkinlaisesta virusmuunnoksesta.

Rokotetun kohdalla on oletettavaa, että koronavirustauti sairastetaan lievempänä kuin ilman rokotetta. Vesa Vuorela

Kalle Sipiläinen

Kymenlaaksossa on tullut vastaan tartuntoja ensimmäisen rokoteannoksen saaneilla, kertoo Ilta-Sanomat.

Lehti siteeraa Ylen haastattelemaa Kymsoten infektioylilääkäri Risto Pietikäistä, jonka mukaan yhdellä jopa kaksi rokoteannosta saaneella on todettu tartunta.

Ilta-Sanomille Pietikäinen kertoo, että kestää pari kuukautta ennen kuin tiedetään, oliko tässä tartunnassa kyse jonkinlaisesta virusmuunnoksesta.

Tällä hetkellä koronavirus tarttuu Kymsoten alueella erityisen herkästi, koska käytännössä kaikki uudet tartunnat ovat todennäköisesti brittivarianttia. Pietikäisen mukaan alueelta on todettu muutama Etelä-Afrikan variantti.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan koronarokotus ei täysin poista tartunnan saamisen ja tartuttamisen riskiä.

Vaikka rokotettuja onkin sairastunut, Kymsoten ylilääkäri Pietikäinen kertoo Ilta-Sanomille, että rokotetun riski tartuntaan on hyvin pieni. Tilastollisesti puhutaan promilleista.

Rokotetun kohdalla on myös oletettavaa, että koronavirustauti sairastetaan lievempänä kuin ilman rokotetta.

Juttua muokattu 18.5. klo 15.57: Muutettu otsikkoon alkuperäiseksi lähteeksi Yle, jota Ilta-Sanomat lainaa omassa jutussaan. Muutettu myös jutun alaotsikkoa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka