Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kotka maksaa kaupungin työntekijöille 150 euron kertakorvauksen koronan aiheuttamasta kuormituksesta

Aiemmin koronakertakorvaukseen on päädytty muun muassa Pyhtäällä.

Pekka Kimpanpää

Kotkan kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessa myöntää kaupungin työntekijöille korvauksen koronan aiheuttamasta lisätyöstä ja kuormituksesta. Kertaerän suuruus on 150 euroa ja se maksetaan elokuun palkanmaksun yhteydessä.

Kertaerä maksetaan kaikille, joiden palvelussuhde on 1.1.- 30.6.2021 välisenä aikana kestänyt vähintään kolme kuukautta tai vähintään 88 kalenteripäivää ja työntekijä on tosiasiallisesti ollut työssä pitkittyneissä, haasteellisissa tilanteissa ja poikkeuksellisissa olosuhteissa. Arvion mukaan kertaerän saisi 1830 työntekijää. Kertaerän kokonaiskustannus kaupungille on sivukuluineen 336 655 euroa.

Kertakorvauksesta on kevään aikana neuvoteltu luottamushenkilöiden kanssa. Korvauksen perusteena on se, että vallitsevan tilanteen takia työntekijät ovat joutuneet nopealla aikataululla muuttamaan ja sopeuttamaan työskentelytapoja. Pandemiatilanne on vaatinut työntekijöiltä joustavuutta ja kasvattanut kuormitusta.

Koronan aiheuttaman lisätyön korvaamiseen on päädytty aiemmin muun muassa Pyhtäällä. Siellä kunta korottaa tilapäisesti kunnan henkilöstön kulttuuri- ja liikuntaetua 200 eurolla tämän vuoden osalta. Tavallisesti Pyhtään henkilöstön liikunta- ja kulttuuriedun määrä on vuosittain 60 euroa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka