Keskiviikkona Kotkassa marssitaan 80 vuoden takaisen maaottelun muistoksi – Ohjattu kävelyretki kulkee Sapokasta Katariinan meripuistoon

Kotkan Ladun ja Kotkas liikutaa yhes -hankkeen yhteinen kävelytapahtuma on osa valtakunnallista Kävelykipinä-kampanjaa.

Kotkansaarella kävellään keskiviikkona maaotteluhengessä. Ohjattu kävely Sapokasta Katariinaan on osa toukokuussa vietettävää valtakunnallista Kävelykipinä-kampanjaa, jonka taustalla on 80 vuotta sitten toteutettu maaottelumarssi.

Suomen ja Ruotsin väliseen kävelykilpailuun osallistui vuonna 1941 peräti 1,5 miljoonaa suomalaista. Suomi voitti!

Maaottelumarssin muistoksi pidettävän kävelyretken järjestävät yhteistyössä Kotkan Latu ja Kotkas liikutaa yhes -hanke. Kokoontuminen tapahtuu Sapokan vesipuistossa Eero Hiirosen aukiolla Tallinnankadun ja Tammikadun risteyksessä kello 18.

Alkulämmittelyn vetää Kotkas liikutaa yhes -hankkeen projektikoordinaattori Jaana Terävä. Tämän jälkeen lähdetään "marssille".

– Kävely järjestetään koronaturvallisesti etäisyydet huomioiden. Mukana on useampia vetäjiä, joten osallistujista muodostetaan pienempiä ryhmiä, Kotka Latu ry:n puheenjohtaja Helena Kempas kertoo.

Mansikkalahdessa on samanaikaisesti ohjelmaa perheille

Kävely on kaikille avoin. Joukkoon voi liittyä sauvoilla tai ilman.

Reitti Sapokasta Katariinan meripuistoon on noin viisi kilometriä. Kempas kertoo, että osallistujamäärästä ja kävelyinnosta riippuen valittavana saattaa olla lyhyempiäkin lenkkejä. Kävelylle voi lähteä myös omatoimisesti.

– Halutessaan voi kävellä esimerkiksi lammen ympäri tai vaikkapa Sapokasta Mansikkalahteen, Kempas vinkkaa.

Mansikkalahteen jäävillä on mahdollisuus osallistua Kotkan Ladun järjestämälle perheiden iltapalaretkelle, jota vietetään uimarannalla samana iltana kello 18–19.30. Kempas kehottaa ottamaan mukaan omat eväät, tulet ovat jo rannalla valmiina. Lisäksi ohjelmassa on pieniä rastitehtäviä.

– Jaamme myös perheille Suomen Ladun Eväsretki-vihkosia ja retkiaterimia.

Valtakunnallista Kävelykipinä-kampanjaa organisoivat Suomen Latu ja Tahko Pihkala -seura. Hankkeen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kävelykipinä-tapahtuma Kotkassa keskiviikkona 19.5. Lähtö Sapokan vesipuistosta Eero Hiirosen aukiolta kello 18.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka