Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kymsoten alueella on todettu neljä uutta koronatartuntaa –  Tartuntojen selkeä laskusuunta on pysähtynyt Kymenlaaksossa ja tauti tarttuu herkästi

Kymsoten alueella tuoreista tartunnoista suuri osa on nyt keski-ikäisten 40–60-vuotiaiden ikäryhmässä. Kokoontumiset niin baareihin kuin yksityisiin tiloihin ovat tartuntariski. Tartuntoja on saatu myös työpaikoilta.

Kymsoten tiedottaa, että sen alueella on maanantaina todettu neljä uutta koronatartuntaa. Arkistokuva. Risto Aalto

Johanna Vehkaluoto

Kymsoten tiedottaa, että sen alueella on maanantaina todettu neljä uutta koronatartuntaa.

THL:n tilastojen mukaan Kouvolassa on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa. Kotkassa, Haminassa, Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 525 koronatartuntaa, Haminassa 188, Pyhtäällä 45, Virolahdella 23 ja Miehikkälässä viisi. Kouvolassa on todettu yhteensä 708 koronavirustartuntaa.

Kymsoten alueella on tähän mennessä todettu yhteensä 1 514 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on kaksi koronapotilasta.

Viime vuoden maaliskuun alun jälkeen Kymsotessa on tutkittu yhteensä 78 199 koronatestinäytettä. Viimeisen viikon aikana näytteitä on tutkittu 1910​​​​.​

Koronatartuntojen selkeä laskusuunta on pysähtynyt

Maalis-huhtikuun vaihteesta lähtien Kymenlaaksossa jatkunut koronatartuntojen määrän selkeä laskusuunta on viimeisen viikon aikana pysähtynyt.

– Covid tarttuu tällä hetkellä erityisen herkästi, koska käytännössä kaikki uudet tartunnat ovat todennäköisesti niin sanottua brittivarianttia. Tartuntamahdollisuus on lyhyissäkin kontakteissa sisällä, mutta myös ulkona, jos turvaohjeita ei noudateta, todetaan Kymsoten nettisivuilla.

Tuoreista tartunnoista suuri osa on nyt keski-ikäisten 40–60-vuotiaiden ikäryhmässä. Tartuntoja on etenkin Kouvolassa ja Kotkassa. Viikonlopun 15.–16. toukokuuta tartunnoista ja altistumisista suuri osa on aiemmin tunnistettujen tartuntaketjujen jatkotartuntoja.

– Perheestä tai muusta lähipiiristä saatujen tartuntojen määrä on laskenut. Kokoontumiset niin baareihin kuin yksityisiin tiloihin ovat tartuntariski. Tartuntoja on saatu myös työpaikoilta, joissa koronasuojaohjeita on syytä noudattaa erityisen tarkasti.

Rokotukset etenevät nyt Kymenlaaksossa ripeästi, mutta yleisiä koronasuojaohjeita eli suojavälejä, käsihygieniaa, maskien pitoa ja etätyön suosimista tulee noudattaa vielä pitkään.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilaistoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka