Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kaksi loukkaantui vakavasti moottoripyörien törmättyä toisiinsa Haminan Mäkelänkankaalla

Onnettomuuspaikalla oli vielä puoli kahdeksan aikaan illalla paljon hälytysajoneuvoja. Antti Kaarto

Riina Lehtoranta

Kaksi henkilöä on loukkaantunut vakavasti moottoripyörien kolarissa Haminan Mäkelänkankaalla. Kaakkois-Suomen poliisin mukaan paikalla oli meneillään ennalta sosiaalisessa mediassa sovittu mopomiitti. Paikalla oli satoja nuoria.

Poliisin mukaan molempien pyörien kuljettajat ovat parikymppisiä miehiä, ja heidät on kuljetettu kriittisessä tilassa sairaalaan. Poliisi kertoo kolarin tapahtuneen, kun toinen moottoripyöristä kääntyi vasemmalle sen kaistan yli, jota pitkin toinen moottoripyörä oli ajamassa vastakkaiseen suuntaan.

Hätäkeskus sai onnettomuudesta tiedon kello 18.07. Hieman ennen kahdeksaa illalla onnettomuuspaikalta poistui yksi ambulanssi hälytysajossa. Paikalla oli tuolloin vielä lääkärihelikopteri.

Poliisin mukaan tapauksella oli silminnäkijöitä, ja heitä on alustavasti kuultu onnettomuuspaikalla. Silminnäkijöille on myös järjestetty kriisiapua.

Onnettomuus tapahtui suoralla tieosuudella. Poliisin mukaan pyörät eivät ajaneet valtaisaa nopeutta.

Tapausta lähdetään tutkimaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä vammantuottamuksena.

Juttua täydennetty kello 19.58 tiedoilla ambulanssista ja kopterista. Kello 20.27 lisätty kuva. Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 21.55. Juttua päivitetty myös 16.5. kello 12.21. Lisätty poliisin antama kuvaus onnettomuushetkestä.

Palvelut

Ruokapaikka