Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

39,5 prosenttia kymenlaaksolaisista on saanut koronarokotteen – Viimeisenä rokotettavat alle 30-vuotiaat saavat toisen rokoteannoksen loka-marraskuussa

Kymsotessa on annettu 64 544 rokotusannosta.

Arkistokuva. Kimmo Seppälä

Marjo Latvanen

Kymenlaaksolaisista 39,5 prosenttia on jo saanut koronarokotuksen ensimmäisen annoksen.

Maakunnan asukkaiden rokotusten arvioidaan kestävän loppuvuoteen. Kymsoten perjantaina julkaiseman tiedotteen mukaan nuorimmat rokotettavat eli 16-29-vuotiaat saavat toisen rokotusannoksen arvion mukaan loka-marraskuussa.

Eniten on rokotettu yli 80-vuotiaita ja 75-79-vuotiaita. Molemmissa ikäryhmässä 91,8 prosenttia kymenlaaksolaisista on saanut koronarokotuksen ensimmäisen annoksen.

Tällä viikolla aloitettiin 50-59-vuotiaiden rokotukset. Myös tätä vanhemmat ja riskiryhmiin kuuluvat yli 16-vuotiaat voivat yhä varata ajan rokotuksiin.

Maakunnassa on annettu perjantaihin mennessä 64 544 ensimmäisen annoksen koronarokotusta. Toisia annoksia on annettu 7 791. Toisen annoksen on saanut 4,8 prosenttia maakunnan asukkaista.

Kymsote rokottaa maakunnan asukkaita tällä hetkellä 7000 rokotuksen viikkovauhtia.

Rokotukset jatkuvat lauantaina

Helatorstaina oli rokotuksista välipäivä, mutta lauantaina koronarokotukset jälleen jatkuvat. Päivän aikana Kymsote antaa Kymenlaaksossa yhteensä 960 rokotusta.

Kymsoten mukaan kakkosrokotusten määrä kasvaa lähiviikkoina vauhdilla. Asiakkaiden toivotaan saapuvan rokotuksiin sovittuna aikana.

Koronarokotuskoordinaattori Tanja Metsola sanoo tiedotteessa, että toisen rokoteannoksen ottaminen on tärkeää. Kymsotessa toivotaan, että ikääntyneiden perheenjäsenet ja omaiset muistavat muistutella läheisiään rokotusajasta. Rokotusaika toiseen rokotukseen on annettu ensimmäisen rokotuksen yhteydessä annettuun ohjeeseen.

Kakkosrokotus annetaan 12 viikkoa ensimmäisestä rokotuksesta.

Alle kolmikymppisten rokotukset alkavat heinäkuussa

Kymsote antaa seuraavina viikkoina samaan aikaan sekä ensimmäisiä että toisia rokotuksia.

40-49-vuotiaiden rokotukset aloitetaan kesäkuussa. Heidän ajanvarauksensa avautuu jo toukokuussa.

Myös 30-40-vuotiaiden rokotukset aloitetaan kesäkuussa. 16-29-vuotiaiden rokotusten toivotaan alkavan heinäkuussa.

Viimeisimpänä rokotettavien ikäryhmään kuuluvat kymenlaaksolaiset saavat koronarokotteen toisen annoksen näillä näkymin loka-marraskuussa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka