Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kaupunginhallitus virallisti Meripäivien perumisen

Kaupunginhallituksen mukaan pitkittyneessä epävarmuustilanteessa suurtapahtuman järjestäminen ei ole mahdollista. Kaupunki lupaa järjestää kesäksi muuta kulttuurisisältöä koronan sallimissa rajoissa.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina perua Meripäivät ja Lasten Meripäivät. Kaupunki aikoo kuitenkin järjestää kesän aikana muuta kulttuurisisältöä lapsille ja aikuisille. Linda Varoma

Elina Valtonen

Kotkan kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan perua tulevan kesän Meripäivät sekä Lasten Meripäivät. Peruuttamispäätös oli yksimielinen. Valmisjohtoryhmä esitti tapahtuman perumista kaupunginhallitukselle huhtikuun lopulla.

Kaupunginhallituksen mukaan suurtapahtuman järjestäminen pitkittyneessä epävarmuustilanteessa ei ole mahdollista. Epävarmuus liittyy muun muassa yleisökapasiteettirajoituksiin, aluerajoituksiin, tapahtuman aukioloaikoihin, vaadittaviin terveysturvallisuutta edistäviin toimenpiteisiin, anniskeluaikoihin sekä sisätilaksi laskettavien tapahtumapaikkojen yleisökapasiteetteihin ja näiden edellä mainittujen asioiden vaikutukseen tapahtuman budjettiin. Myös joidenkin palveluntarjoajien mahdollisuus sitoutua tapahtumaan on ollut epävarmaa.

– Tapahtuman vaikutukset sekä aluetalouteen että ihmisten kesänviettoon ovat mittavat ja päätöstä ei perusteltu kevyesti, kommentoi tapahtumapäällikkö Tiina Salonen tiedotteessa.

Meripäiviä oli tarkoitus viettää 28.-31.7. Sapokassa, Arto Tolsa -areenan läheisyydessä sekä Haukkavuoren koululla. Ensi vuoden Meripäivät pidetään 27.-30.7.2022. Samalla juhlitaan Meripäivien 60-vuotista taivalta.

Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalvelut aikoo kuitenkin järjestää sekä lapsille että aikuisille suunnattua muuta kulttuurisisältöä kesän aikana. Kaupunki lupaa tiedottaa asiasta lisää mahdollisimman pian. Ohjelmassa olisi kesäkonsertteja, taidetyöpajoja, kiertävää lastenkulttuuritoimintaa ja muuta sisältöä, mitä voidaan koronarajoitusten mukaisesti järjestää.

Lisäksi kaupunki kannustaa pitämään pienempiä Meripäivien oheistapahtumia ja esimerkiksi ravintoloita järjestämään omia tapahtumiaan sallituissa rajoissa. Kaupunki kokoaa niitä yhteen Meripäivien nettisivuille ja sosiaaliseen mediaan.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka