Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autoilija, älä ihmettele, jos merkit seiskatien varrella näyttävät hassuja – Vaihtuvien opasteiden ja merkkien toimintaa testataan Kotkan ja Porvoon välillä 

Testaukset toteutetaan tieosuudella muutaman merkkiparin ryhmissä, jolloin niiden näytöissä näkyy hetkellisesti erilaisia testinäkymiä.

Kotkan ja Porvoon välillä seiskatiellä ovat tiistaista 11. toukokuuta alkaen käynnissä päivitetyn liikenteenhallinnan ohjausjärjestelmän maastotestaukset. Kuukauden ajan kestävät testaukset toteutetaan arkisin aamuyhdeksän ja kello 15:n välillä.

Maastossa tehtävissä testauksissa käydään läpi noin 55 kilometrin matkalta vaihtuvien nopeusrajoitusmerkkien, varoitusmerkkien ja tiedotusopasteiden näyttämät sekä keskikaistapuomien toimivuus.

– Käymme tulevien viikkojen aikana tieosuudella läpi sähköisten nopeusrajoitusmerkkien ja opasteiden näyttämien toimivuutta testaten niillä eri vikatilanteita, kertoo Fintrafficin tieliikenteenohjauksesta projektipäällikkö Jarkko Johansson.

Testaukset tekee tiimi, joka etenee tieosuuden läpi kolmen, neljän sähköisen merkkiparin ryhmissä. Tiellä liikkujille maastotestauksista on vain vähäistä liikenteellistä haittaa.

– Testaukset toteutetaan tieosuudella muutaman merkkiparin ryhmissä, jolloin niiden näytöissä näkyy hetkellisesti erilaisia testinäkymiä. Testausten ulkopuolella sähköiset nopeusrajoitusmerkit ja opasteet ovat normaalisti käytössä. Testaukset eivät koske Markkinamäen tunnelin telematiikkajärjestelmää.