Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kunnan henkilöstö saamassa tilapäisesti korotetun kulttuuri- ja liikuntaedun Pyhtäällä

Pekka Kimpanpää

Pyhtää on korottamassa tilapäisesti kunnan henkilöstön kulttuuri- ja liikuntaetua. Henkilöstön liikunta- ja kulttuuriedun määrä on vuosittain 60 euroa. Pyhtään kunnanhallitus käsittelee ensi maanantaina esitystä, jonka mukaan edun määrää korotetaan 200 eurolla vuoden 2021 osalta.

Etu voi verottomana olla henkilöä kohti enintään 400 euroa vuodessa.

Aloitteen asiassa ovat tehneet julkisen alan neuvottelujärjestö Juko ja hyvinvointialan ammattiliitto JHL. Ne ovat ehdottaneet kunnalle, että koronasta johtuva työn vaativuuden ja kuormittavuuden kasvu korvataan kertaluontoisesti järjestön jäsenille.

Ammattijärjestöjen mukaan kuormittavuus näkyy muun muassa siinä, että opettajat joutuvat huolehtimaan jatkuvasti omasta ja oppilaiden hyvinvoinnista sekä turvaväleistä. Lisätyötä aiheuttavat esimerkiksi jatkuvasti muuttuvat toiminta-ohjeet ja niihin sopeutuminen. Kuormitusta koetaan myös varhaiskasvatuksen ja siivouspalvelujen piirissä.

Asiasta on neuvoteltu paikallisesti kunnan edustajien ja Jukon luottamushenkilön kesken. Valmistelun aikana on todettu, että korvaus on oikeudenmukaisinta kohdistaa koko henkilöstöön. Lisäksi on todettu, että korvauksen suorittaminen liikunta- ja kulttuurietuna on sekä työnantajalle että työntekijöille edullinen tapa. Edun käyttämisellä on oletettavasti vaikutusta myös seudun liikunta- ja kulttuuripalveluihin.

Esitetyn korotuksen kustannusvaikutus on arviolta noin 31 000 euroa. Korotus pyritään kattamaan olemassa olevan talousarvion puitteissa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka