Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Koronatilanne Kymenlaaksossa menee edelleen parempaan suuntaan – Rajoitusten purkaminen voi olla mahdollista jo toukokuussa

Maakunnan koronatilanne on rauhallinen. Paluu perustasolle voi olla mahdollista vielä tämän kuun aikana.

Johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa muistuttaa, että perusohjeita ja suosituksia pitää edelleen noudattaa, jotta koronatilanne pysyy hyvänä. – Esimerkiksi käsi- ja yskimishygieniaa, maskin käyttöä ja turvavälejä koskevat suositukset pysyvät vielä pitkään, hän sanoo. Katja Juurikko

Kalle Sipiläinen

Suuntaus parempaan päin jatkuu Kymenlaakson koronatilanteessa. Keskiviikkona kokoontunut koronakoordinaatioryhmä teki jo alustavia suunnitelmia rajoitusten purkamisesta, mikäli tilanne kehittyy lähiviikkoinakin parempaan suuntaan.

– Koronatilanne on rauhallinen. Mikäli nykyinen suuntaus jatkuu ja tilanne kehittyy koko ajan parempaan suuntaan, palautuminen perustasolle on mahdollista jo toukokuussa, kertoo johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa tiedotteessa.

Keskiviikkona ryhmä ei linjannut vielä uusia suosituksia tai rajoitusten purkamisia. Kymenlaakso jatkaa edelleen kiihtymisvaiheessa, joka on epidemian keskimmäinen taso perustason ja leviämisvaiheen välissä.

– Jotta tilanne pysyy hyvänä, jokaisen pitää edelleen noudattaa perusohjeita ja suosituksia. Esimerkiksi käsi- ja yskimishygieniaa, maskin käyttöä ja turvavälejä koskevat suositukset pysyvät vielä pitkään eikä esimerkiksi matkustelua suositella, Mäntymaa evästää.

Kymsoten tilastoissa on viimeisen 14 vuorokauden aikana kirjattu uusia koronatapauksia 48. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä kaksi koronapotilasta.

Viikkotasolla tarkasteltuna tartunnoissa on jatkunut selkeä laskusuunta: viikolla 17 uusia tapauksia on todettu 19, viikolla 16 uusia tapauksia oli 28, viikolla 15 uusia oli 46 ja viikolla 14 uusia oli 78.

Ilmaantuvuusluku maakunnassa on laskenut ja on nyt 29,2. Positiivisten osuus näytteistä on 1,17 prosenttia.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka