Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Valtuustoaloitteessa esitetään kaupunkisoutuveneitä Haminaan – Merellisessä kaupungissa haluttaisiin myös vaalia seiloreiden muistoa

Merenkulkijoiden muistomerkkiä esitetään Tervasaareen.

Kaikilla haminalaisilla ei ole omaa venettä, joten valtuustoaloitteessa toivotaan kaupungin hankkivan soutuveneitä, joilla kaupunkilaiset ja vieraat pääsisivät tutustumaan Haminan merellisiin maisemiin. Arkistokuva. Antti-Jussi Larvio

Timo Suurnäkki

Haminassa parin vuoden ajan ollut kaupunkipyöräkokeilu on poikinut ajatuksen merelliseen kaupunkiin sopivista kaupunkisoutuveneistä.

Kokoomuksen Jaana Suikkanen esittää valtuustoaloitteessaan, että Haminan kaupunki hankkisi kaupunkilaisten ja kaupungissa vierailevien käyttöön soutuveneitä.

Suikkanen perustelee aloitettaan sillä, ettei kaikilla haminalaisilla ole omaa venettä eikä edes tarvetta tai mahdollisuutta sen hankkimiseen. Veneen lainaaminen ja vuokraaminen tulisi tällöin kysymykseen.

Valtuustoaloitteessa esitetään muutaman veneen hankkimista niin, että veneitä voisi lainata pientä korvausta vastaan tai jopa ilmaiseksi.

Veneiden sijaintipaikaksi aloitteessa esitetään Tervasaarta, josta tulee monipuolinen asuma-alue puistoalueineen. Veneiden vuokrauksesta ja huoltotoimenpiteistä voitaisiin aloitteen mukaan sopia paikallisten yrittäjien kanssa.

Kaupunkisoutuveneitä toivotaan käyttöön viimeistään ensi vuoden kesälle.

Suikkanen teki valtuustoaloitteen myös palvelu- ja kesäseteleiden hankkimista ikääntyvien digiavun järjestämiseksi. Kesäseteleiden avulla kaupunki voisi työllistää digitaitoisia nuoria ja nuoria aikuisia auttamaan ikääntyviä digivälineiden käytössä.

Muistomerkki merenkulkijoille

Merellisen Haminan toivotaan myös muistavan vanhoja seiloreitaan.

Kokoomuksen Eeva Rautamaa teki jo vuonna 1999 valtuustoaloitteen merenkulkijoiden työn kunnioittamisesta kaupunkiin pystytettävällä muistomerkillä. Tuolloin yksittäisen muistomerkin hankkiminen katsottiin kaupunginvaltuustossa liian kalliiksi, eikä valtuuston mielestä muistomerkille ollut osoitettavissa luontevaa sijoituspaikkaa..

Kaupungin ranta-alueiden käytön selkeydyttyä Rautamaa esittää nyt muistomerkin pystyttämistä Tervasaareen Oolanninpuistoon, Rampsinkariin tai aallonmurtajan kärkeen, jossa se toimisi tervetulotoivotuksena mereltä Haminaan tultaessa.

Kokoomus esittää valtuustoryhmänä myös kaupungin koronasta kärsineiden pienyritysten tukemista tulevana kesäkautena. Kaupungin toivotaan järjestävän yhteistyössä elinkeino- ja matkailupalveluyritys Cursorin kanssa yrityspalveluseteleitä, joilla yrittäjät voisivat palkata lisää työntekijöitä esimerkiksi aukioloaikojen pidentämiseen.

43 aloitteesta käsitelty 17

Haminan kaupunginvaltuusto kirjasi tiistaisessa kokouksessaan viimeisen vuoden aikana valtuustolle tulleet aloitteet.

Kaikkiaan valtuustolle tehtiin 43 valtuustoaloitetta, joista vuoden aikana saatiin käsiteltyä seitsemäntoista.

Ahkerimmin valtuustoaloitteita tekivät perussuomalaiset, joilta tuli kaikkiaan toistakymmentä aloitetta.

Valtuustoaloitteissa toivottiin muun muassa Ruissalon alueen urheilukeskuksen kehittämistä, jonka takana olivat kaikki valtuustoryhmät.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka