Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Mökkiläiset kaipaavat Pyhtäälle parempia jätteidenlajittelumahdollisuuksia ja liikenneyhteyksiä – Suurin osa kunnan kyselyyn vastanneista suosittelisi Pyhtäätä mökkikuntana

Puolet kyselyyn vastanneista mökkiläisistä kertoi tekevänsä etätöitä vapaa-ajan asunnollaan. Toukokuun aikana sovelluskauppoihin tulee ladattavaksi Pyhtää taskussa -mobiilisovellus.

Pyhtään kunta järjesti kyselyn mökkiläisille ja sai parissa viikossa 76 yhteydenottoa. Kuvituskuva. Aake Roininen

Johanna Vehkaluoto

Pyhtään kunta järjesti kyselyn mökkiläisille ja sai parissa viikossa 76 yhteydenottoa. Vastaajat kyselivät kunnan erilaisista palveluista ja esittivät toivomuksia mökkiläisille suunnattujen palveluiden parantamiseksi. Kunnanjohtaja Jouni Eholle mökkiläisten aktiivisuus oli iloinen yllätys.

– Mökkiläisten aktiivisuus kertoo siitä, että Pyhtää nähdään tärkeänä mökkipaikkana. Pyhtää haluaa osaltaan vastata korona-ajan haasteisiin ja tutkimme nyt tarkoin meille esitetyt kysymykset ja toiveet, sanoo Eho.

Noin puolet vastaajista on etätöissä mökillään

Kyselyyn vastanneista noin puolet kertoi tekevänsä etätöitä vapaa-ajan asunnollaan, kymmenkunta vastaajaa jopa yli kolme kuukautta vuodessa. Yli puolet vastanneista kertoi, että heidän mökkinsä on käytössä ympäri vuoden.

Tarjolla olevista palveluista mökkiläiset käyttävät eniten kaupan, apteekin ja liikenneaseman palveluja. Jotkut ovat tarkoituksella halunneet käyttää mahdollisimman paljon paikallisia palveluja.

– Kaupat, uimarannat, kuntosali, kirjasto. Pyrin ostamaan kaikki palvelut nimenomaan Pyhtääläiseltä yritykseltä, kertoi eräs kyselyyn vastanneista mökkiläisistä.

Mökkiläisiltä kysyttiin myös sitä, minkälaisia palveluja he kaipaisivat Pyhtäälle. Eniten kyselyyn vastanneet kaipasivat parempia julkisia liikenneyhteyksiä ja jätteidenlajittelumahdollisuuksia ja toivoivat, että Pyhtäällä järjestettäisiin enemmän tapahtumia. Veneilijät toivovat parempia tankkausmahdollisuuksia. Suurin osa kyselyyn vastanneista suosittelisi Pyhtäätä mökkipaikkakuntana.

Tulossa Pyhtää taskussa -sovellus

Mökkiläiskyselyn tuloksia hyödynnetään toukokuun aikana sovelluskauppoihin ladattavaksi tulevan Pyhtää taskussa- mobiilisovelluksen kehitystyössä. – Mökkiläiset ovat yksi koekäytössä olevan sovelluksen tärkeimmistä aiheista. Sovelluksella voidaan välittää ajankohtaista tietoa muun muassa kunnan kesätapahtumista.

Pyhtäällä on Tilastokeskuksen mukaan noin 2 600 kesäasukasta eli suunnilleen puolet kunnan vakituisesta asukasmäärästä. Ulkopaikkakuntalaisten omistamia vapaa-ajan asuntoja on noin 1 400. Vanhimmat kesähuvilat sijaitsevat Heinlahden Hevossaaressa ja ne on rakennettu jo 1800-luvulla.

Lisää tietoa mökkiläiskyselystä ja sen tuloksista löytyy Pyhtään kunnan nettisivuilta.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka