Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kristina Cruises muuttuu Kristinaksi ja aloittaa kesällä junaristeilyt – Uudenlaisilla kiertomatkoilla vieraillaan muun muassa Kolilla ja Pohjanmaan lakeuksilla

Idean junaristeilyistä toimitusjohtaja Anu Markkanen sai The Guardian -lehden jutusta, jossa Oulun ja Kuopion välinen rataosuus listattiin kymmenen Euroopan kauneimman maalaisreitin joukkoon.

Kristina Cruises aloittaa ensi kesänä Suomen ensimmäiset junaristeilyt. Kristina Cruises

Johanna Vehkaluoto

Koska koronarajoitukset keskeyttivät Euroopan jokiristeilyt ja kauemmas suuntautuvat teemaristeilyt, on kotkalainen matkanjärjestäjä Kristina Cruises kääntänyt katseensa kultakauttaan elävään kotimaanmatkailuun. Yritys aloittaa ensi kesänä Suomen ensimmäiset junaristeilyt.

– Idea junaristeilyistä syntyi vuosi sitten, kun veljeni Mikon kanssa olimme kumpikin lukeneet The Guardian -lehden matkailujutun, jossa sanottiin, että Oulun ja Kuopion välinen rataosuus yltää kymmenen kauneimman maalaisreitin joukkoon Euroopassa, kertoo Kristina Cruisesin toimitusjohtaja Anu Markkanen.

Maisema- ja kulttuurikohteita Suomesta

Uudenlaisille Rails-kiertomatkoille on valittu maisema- ja kulttuurikohteita Suomesta.

– Suomi on täynnä hienoja paikkoja. Tähän moni on havahtunut koronavuoden aikana, kun ulkomaille ei ole päässyt. Olemme jo pitkään järjestäneet erilaisia risteilyjä myös Suomessa. Nyt aloitamme yhteismatkat laivojen lisäksi junaraiteilla, kertoo Markkanen.

Maata pitkin matkustaminen on Markkasen mukaan kasvava trendi, jonka vetovoimaan yrityksessä uskotaan.

– Kiertomatkoilla pääsee tutustumaan ensin kotimaan kulttuurikohteisiin. Jatkossa valmiita Rails-matkoja on tarkoitus laajentaa muualle Eurooppaan, paljastaa Markkanen.

Uuden aluevaltauksen myötä 35-vuotiaan risteilyjärjestäjän nimi lyhenee tulevaisuudessa Kristinaksi.

Uudenlaisille Rails-kiertomatkoille on valittu maisema- ja kulttuurikohteita Suomesta. Koli on yksi niistä. Kristina Cruises

Ensi kesänä junaillaan Itä-Suomeen ja Pohjanmaalle

Kristina Rails -yhteismatkoja on suunniteltu asiakkaiden toiveiden mukaisiksi.

– Kiertomatkoille on suunniteltu ensi kesäksi kaksi reittiä. Toinen suuntautuu Itä-Suomeen ja toinen Pohjanmaalle sekä Oulun ja Savon seuduille. Kummallakin reitillä lähtö- ja paluupaikka on Helsinki.

Matkoilla vieraillaan muun muassa Kolilla ja Pohjanmaan lakeuksilla.

– Esimerkiksi Koli on huikea paikka. Käydessäni siellä ajattelin, että tänne haluan tuoda matkailijoita.

Kolme, neljä päivää kestävällä yhteismatkalla voi kulkea ryhmän kanssa tai ottaa omaa aikaa. Käytännön järjestelyt hoitaa matkanjohtaja, joten matkailijat voivat keskittyä nauttimaan kokemuksista. Valmiiksi varatuissa majoitus- ja ravintolapalveluissa suositaan paikallisia pienyrittäjiä.

– Matkoille on helppo lähteä, koska koko matkan saa järjestettyä yhdellä varauksella. Olemme sopineet vierailuja myös paikkoihin, jonne omatoimimatkailija ei välttämättä pääsisi. Uskomme, että kiertomatkat laajentavat asiakaskuntaamme ja vetoavat nuorempiinkin ikäryhmiin, Markkanen arvioi.

Risteilyjä ei ole unohdettu

Risteilyjä jatketaan tuttuun tapaan, kun matkustusrajoituksia puretaan. Niiden rinnalle kehitetään raiteilla tehtäviä elämysmatkoja niin kotimaassa kuin tulevaisuudessa ulkomaillakin.

– Haluamme uudistaa yhteisöllistä matkailua Suomessa. Meidän ydinosaamista on aina ollut kulttuuripainotteisten ja ihmisläheisten matkailuelämysten tarjoaminen. Tämä pysyy, vaikka kulkuväline vaihtuu, Markkanen toteaa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka