Kymsote: Lähes 55 000 kymenlaaksolaista saanut koronarokotteen – Toukokuussa tavoitteena edetä 50 vuotiaiden rokotuksiin

Joukkorokotukset etenevät Kymenlaaksossa tällä hetkellä 6000 rokotteen viikkotahdilla.

Kesäkuussa Kymsote pyrkii rokottamaan 30-vuotiaita. Kimmo Seppälä

Ella Rantalainen

Kymsote tiedotti perjantaina Kymenlaakson joukkorokotteiden etenemisestä. Tiedotteen mukaan ensimmäisen rokoteannoksen on nyt saanut 54 900 kymenlaaksolaista. Toisen rokoteannoksen on saanut 6000 ihmistä.

Yli 80-vuotiaista on rokotettu nyt 91%, 75-79-vuotiaista 91,5%, 70-74-vuotiaista 89,7% ja 65-69-vuotiaista 62,4%.

Kymenlaaksossa joukkorokotukset ovat laajentuneet kaikkiin 60 vuotta täyttäneisiin ja tätä vanhempiin. Tämän lisäksi rokotetaan niitä, jotka kuuluvat sairauden tai tilan vuoksi riskiryhmään.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaisesti tällä viikolla koronarokotuksia laajennettiin myös kiireellistä hoitoa antaville sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle sekä vaalitoimikunnille.

THL:n mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä rokotetaan sellaisissa toiminnoissa, jotka ovat arvion mukaan kiireellisiä ja kriittisiä. Taustalla on halu turvata potilaan oikeus päästä kiireelliseen hoitoon.

Vaalitoimikunnan ryhmästä rokotukseen ovat oikeutettuja vaalitoimikuntien puheenjohtajat, varapuheenjohtajat, jäsenet, varajäsenet sekä kotiäänestyksestä huolehtivat vaalitoimitsijat.

Arvio rokotusten etenemisestä

Kymsote linjasi tiedotteessaan, että sen tavoitteena on edetä toukokuun aikana 50-vuotiaiden rokottamiseen. Toinen rokoteannos pyritään antamaan ikääntyneille toukokuussa viikolla 20.

Kesäkuussa rokotusten on alustavasti määrä edetä 30-vuotiaisiin ja heinäkuussa nuorempiin ikäryhmiin. Eniten rokotustahtiin vaikuttaa Kymsoten mukaan saatavilla olevien rokotteiden määrä.

Kymsote suosittelee tällä hetkellä sähköistä ajanvarausta rokotteeseen, mikäli se on mahdollista.

– Suosittelemme edelleen ensisijaisesti aina sähköistä ajanvarausta. Poikkeuksena on tärkeä huomioida, että 16-17-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien ajanvaraus on tehtävä puhelimitse, koska 16- ja 17-vuotiaille sopii ainoastaan yksi rokotevalmiste, sanoo tiedotteessa koronarokotuskoordinaattori Tanja Metsola.

Myös kuntavaaleissa toimivien vaalitoimikuntien henkilöiden ajanvaraus on tehtävä puhelimitse.

Lisätietoa rokotuksista ja rokotejärjestyksestä saa THL:n verkkosivuilta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka