Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kotka lanseeraa koronasta kärsineille mikroyrityksille yrityspalvelusetelin – Rahaa riittää viidelletoista yritykselle

Elinvoimalautakunta hyväksyi määrärahan ja listasi muitakin toimia paikallisten yritysten tilanteen helpottamiseksi.

Korona on heijastunut monin tavoin monenlaisten yritysten arkeen ja liikevaihtoon. Arkistokuva. Katja Juurikko

Riina Lehtoranta

Kotkan kaupunki lanseeraa yrityspalvelusetelin koronasta kärsineille mikroyrityksille. Elinvoimalautakunta päätti asiasta tiistain kokouksessaan.

Yrityspalveluseteli on suuruudeltaan 2 000 euroa. Yrityksen omavastuu summasta on 500 euroa.

Kaupunki varaa yrityspalveluseteleihin kaikkiaan 27 000 euroa, joten rahaa riittää viidelletoista yritykselle. Yrityspalvelusetelit arvotaan niiden seteliä hakeneiden yritysten kesken, jotka täyttävät hakukriteerit.

Palveluseteliä voivat hakea kotkalaiset mikroyritykset, joiden toiminta on kärsinyt koronasta. Yrityksellä tulee kuitenkin olla edellytykset kannattavaan kokoaikaiseen liiketoimintaan.

Palvelusetelillä on tarkoitus toteuttaa myynti- ja markkinointitoimenpiteitä, jotka edesauttavat yrityksen liikevaihdon kehittymistä. Tukea ei ole tarkoitettu mainonnan rahoitukseen, esimerkiksi some- ja lehtimainoksiin.

Palvelusetelin haku avautuu näillä näkymin toukokuun 17. päivänä. Hakulomake tulee Cursorin nettisivuille.

Seteliin käytettävä raha hyödyttää kotkalaisyrityksiä toisellakin tapaa, koska Cursor myös kilpailuttaa yrityspalvelusetelin tuottajat. Palveluntarjoajiksi voivat hakea Kotkaan rekisteröidyt myynnin ja markkinoinnin palveluita tuottavat yritykset. Palveluntarjoajien hakuaika alkaa huhti–toukokuun vaihteessa.

Muitakin toimenpiteitä valikoimassa

Palvelusetelin käyttöönoton lisäksi Kotkan kaupunki pyrkii muutenkin helpottamaan pitkittyneen koronatilanteen vaikutuksia yrityksiin. Kaupunki aikoo muun muassa tehostaa vuorovaikutustaan yritysten kanssa, jotta tukitoimien valmistelussa ja kohdentamisessa voidaan kuulla yritysten tarpeita.

Kotkassa aiotaan myös edistää julkisten hankintojen kohdentumista paikallisesti. Toimenpidepaketissa ovat myös mahdolliset maksuaikojen pidennykset tai muut tukitoimet.

Kotkalaisyrityksille aiotaan tehostetusti viestiä valtion kustannustuesta ja sulkemiskorvauksesta. Valtion rahojen hakemiseen on myös tarjolla neuvontaa ja opastusta.

Osa kokonaisuutta on myös Yrittäjän tukiverkko -hanke. Sen kautta on jaossa 30 000 euron tukirahoitus asiantuntijapalveluiden käyttöön. Yritykset voivat hakea Cursorilta ulkopuolisen asiantuntijan apua toiminnan sopeuttamiseen ja kehittämiseen. Tuki on tuhat euroa yritystä kohti.

Lisäksi Kotkan kaupunki aikoo uudelleen aktivoida Osta läheltä -Facebook-ryhmän.

Kotka ei jaa välirahoituslainaa sulkemiskorvauksen piirissä oleville yrityksille – Ongelmaksi muodostui aikataulu ja laillisuuden selvittäminen

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka