Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kymsoten sairaanhoitopiiri ei ole enää koronan leviämisvaiheessa – Koronatilanne on kääntynyt kohti parempaa, mutta kokoontumisrajoitus säilyy

Johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa kertoo, että parantunut koronatilanne mahdollistaa avauksia lasten ja nuorten harrastustoiminnassa.

Koronatartunnansaaneiden määrä on pysynyt maltillisella tasolla, mutta selkeästi nousussa. arkisto

Vilma Kärkkäinen

Kymsoten koronakoordinaatioryhmä on keskiviikkoaamuisessa kokouksessaan päättänyt, että sairaanhoitopiiri ei ole enää koronan leviämisvaiheessa. Kymsoten alueen koronatilanne on siis siirtynyt astetta parempaan kiihtymisvaiheeseen.

Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa kertoi Kymsoten infotilaisuudessa, että koronatilanne on viimeisten viikkojen aikana edennyt toivotun mukaan, ja tartunnat ovat 3–4 viikon ajan olleet laskussa.

– Todettujen koronatartuntojen määrä on pääsiäisestä lähtien ollut laskussa. Myös positiivisten testien osuus kaikista tehdyistä koronatesteistä on pienentynyt, ja se on nyt 1,5 prosenttia, Mäntymaa kertoo.

Kymsotessa on tällä hetkellä sairaalahoidossa kaksi koronaviruspotilasta, eikä uusia potilaita ole viime viikkoina joutunut sairaalahoitoon.

Näiden seikkojen vuoksi koronakoordinaatioryhmä päätti, että koronaepidemian tilanne sairaanhoitopiirissä on parantunut tarpeeksi, jotta alueen voidaan katsoa olevan nyt kiihtymisvaiheessa leviämisvaiheen sijaan.

Kokoontumisrajoitus pysyy kuudessa hengessä

Mäntymaa muistuttaa, että kuuden henkilön kokoontumisrajoitusta tulee epidemiatilanteen kohenemisesta huolimatta yhä noudattaa.

– Myös vappuna suosittelemme välttämään tätä suurempia kokoontumisia.

Mäntymaan mukaan tilanteen parantuminen tarkoittaa kuitenkin sitä, että luvassa on avauksia lasten ja nuorten harrastustoimintaan, ja kevyesti myös aikuisten harrastustoimintaan.

Mäntymaa painottaa, että tästä huolimatta on edelleen erittäin tärkeää huolehtia turvaväleistä, käsihygieniasta ja muusta terveysturvallisuuden noudattamisesta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka