Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kymsoten kotihoidon digipalvelut kootaan yhteen – Toinen toimipisteistä tulee Haminaan, toinen Kouvolaan

Keskukseen sijoitetaan kotihoidon työt, joka tehdään digitaalisia järjestelmiä hyödyntäen.

Kuvituskuva. Sauvo Jylhä

Tiina Knaappila

Kotihoitoon perustetaan digitaalisen palvelutoiminnan keskus Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä Kymsotessa. Kymsote kertoo tiedotteessa, että toiminta käynnistyy toukokuun lopulla.

Keskukseen sijoitetaan kotihoidon työt, joka tehdään digitaalisia järjestelmiä hyödyntäen. Keskus palvelee kotihoidon asiakkaina olevia ja heidän omaisiaan. Ikäopastimen palvelu palvelee ihmisiä, jotka eivät vielä ole kotihoidon piirissä.

Keskukseen sijoittuvat kotihoidon keskitetty puhelinpalvelu, virtuaalikotihoidon palvelu, kotihoidon digitaalisten järjestelmien herätteiden ja hälytysten käsittely, työnjako ja etäyhteyden kautta toteutettava kuntouttava päivätoiminta.

Keskuksen toimipisteet sijaitsevat Kouvolassa kotihoitokeskuksen yhteydessä kauppakeskus Valtarissa ja Haminan sairaalakiinteistön kotihoitokeskuksessa.

Uusia ja suunnitteilla olevia palveluita

Kotihoidon keskitetty puhelinpalvelu on uusi palvelu, joka korvaa kotihoidon tiimien päivystyspuhelimet. Palvelu on auki jokaisena viikonpäivänä kello 7–21.

Virtuaalikotihoidon palvelu toteuttaa kotihoidon kuvapuheluyhteyden välityksellä tehtävät ohjaukselliset asiakaskäynnit.

Etäyhteyden kautta toteutettava kuntouttava päivätoiminta on vasta suunnitteilla olevaa palvelua. Tavoitteena on, että kuntouttavaa päivätoimintaa voidaan tarjota asiakkaan kotiin kuvapuhelulaitteen välityksellä.

Se toteutetaan yhteistyössä esimerkiksi oppilaitosten, yhdistysten, järjestöjen, seurankunnan ja kuntien kanssa.

Kommentoi

Mainos: Kotkan Asunnot

Vuokra-asuntoja kaikkiin elämänvaiheisiin

Palvelut

Ruokapaikka