Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Hallinto-oikeus hylkäsi Kaunissaaren aallonmurtajaan liittyneen valituksen

Kaunissaaren aallonmurtajaan liittyvää valitusta on käsitelty hallinto-oikeudessa. Arkistokuva. Pyhtään kunta / Jukka Koskinen

Riina Lehtoranta

Itä-Suomen hallinto-oikeus on osittain hylännyt ja osittain jättänyt tutkimatta Kaunissaaren aallonmurtajaurakkaan liittyneen valituksen. Valituksen oli tehnyt aallonmurtajaa aikoinaan urakoinut Rapinsto oy.

Valitus kohdistui Pyhtään tekniikkalautakunnan helmikuussa 2020 tekemään päätökseen, jolla purettiin kunnan ja Rapinston välinen urakkasopimus. Valitukseen liittyi myös Pyhtään kunnan työpäällikön tekemä viranhaltijapäätös.

Rapinston mukaan tekniikkalautakunnan tekemä päätös oli syntynyt virheellisessä järjestyksessä ja työpäällikön viranhaltijapäätös oli lainvastainen. Rapinsto katsoi muun muassa, etteivät tekniikkalautakunnan jäsenet olleet saaneet riittäviä selvityksiä päätöksentekonsa pohjaksi.

Hallinto-oikeus jätti valituksen tutkimatta siltä osin kuin se liittyi urakan purkuperusteisiin. Hallinto-oikeuden mukaan kyseisenlaisen selvittely on yksityisoikeudellinen riita-asia, eikä en tutkiminen ja ratkaiseminen kuulu hallinto-oikeuden toimivaltaan. Riita-asiaa voidaan käsitellä käräjäoikeudessa.

Siltä osin kuin valitus kohdistui tekniikkalautakunnan päätökseen, hallinto-oikeus hylkäsi valituksen. Oikeuden mukaan kunnallinen toimielin arvioi lähtökohtaisesti itse, onko sillä käytössään päätöksentekoa varten riittävät selvitykset vai haluaako se palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi.

Hallinto-oikeuden päätökseen voi hakea muutosta Korkeimmasta hallinto-oikeudesta, jos KHO myöntää valitusluvan.

Pyhtään tekniikkalautakunta saa hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksi ensi tiistain kokouksessaan.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka