Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyhtäälle aiotaan perustaa hyvinvointikoordinaattorin toimi

Pyhtäälle ollaan perustamassa hyvinvointikoordinaattorin tointa. Kunnan hyvinvointilautakunta käsittelee asiaa ensi viikon kokouksessaan. Lautakunnasta päätös etenee vielä kunnanhallituksen ja -valtuuston ruodittavaksi.

Pyhtäällä on havaittu, että sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistamisesta ja Kymsotesta huolimatta kuntaan on jäänyt hyvinvointityöhön liittyviä velvoitteita. Suuri osa kyseisistä velvoitteista on lakisääteisiä. Myös yhteistyö Kymsoten kanssa vaatii Pyhtään kunnalta henkilöresurssia.

Pyhtäällä ollaan sitä mieltä, että kunnan hyvinvointityö tulee koordinoida ja suunnitella eri ikäluokat käsittäväksi jatkumoksi. Lisäksi yhteistyötä Kymsoten kanssa pitää tiivistää.

Kunnan vapaa-aikapalveluja aiotaankin nyt vahvistaa hyvinvointikoordinaattorin toimella. Uuden työntekijän työajasta puolet tulisi olemaan hyvinvointityötä ja puolet vapaa-aikapalvelujen alaista toimintaa.

Hyvinvointikoordinaattorin vastuulle tulevat kuulumaan muun muassa lakisääteiset hyvinvointiin liittyvät suunnitelmat. Hyvinvointikoordinaattori myös koordinoi Pyhtään ja Kymsoten yhteistyötä hyvinvointiasioissa. Myös vammais- ja vanhusneuvosto, nuorisovaltuusto ja Ohjaamo-toiminta tulevat hyvinvointikoordinaattorin vastuulle, samoin yhteistyö seurojen ja yhdistysten kanssa.

Jos lautakunta, hallitus ja valtuusto hyväksyvät esityksen, toimi perustetaan elokuun alusta alkaen.