Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kotkan vastaanottokeskuksen paikkamäärä vähenee 50:llä

Paikkamäärän supistaminen ei vaikuta henkilöstömäärään.

Pekka Kimpanpää

Kotkan vastaanottokeskuksen paikkamäärä vähenee. Vastaanottokeskuksessa on tällä hetkellä 200 paikkaa. Heinäkuun alusta alkaen paikkamäärä on 150. Paikkamäärän supistaminen ei aiheuta henkilöstövähennyksiä.

Maahanmuuttovirastolla ja Kotkan kaupungilla on sopimus kansainvälistä suojelua hakevien ja tilapäistä suojelua saavien vastaanoton järjestämisestä.

Maahanmuuttovirasto irtisanoo Halikon ja Imatran vastaanottokeskusten sopimukset ja vähentää paikkamääriä seitsemässä muussa vastaanottokeskuksessa. Yhteensä Suomesta vähennetään 700 turvapaikanhakijoiden vastaanottopaikkaa.

Maahanmuuttoviraston mukaan koronapandemian takia uusien turvapaikanhakijoiden määrä on ollut alhainen. Useampaa vastaanottokeskusta ei kuitenkaan suljeta kokonaan, sillä Maahanmuuttovirasto haluaa pitää yllä valmiutta reagoida mahdollisesti kasvavaan turvapaikanhakijoiden määrään.

Maahanmuuttoviraston järjestelmässä on tällä hetkellä kirjoilla noin 5800 turvapaikanhakijaa, joista noin 2800 asuu vastaanottokeskuksissa.

Kotkan hyvinvointilautakunta käsitteli vastaanottokeskuksen paikkamäärän vähentämistä tiistaina. Vastaanottokeskusta koskevan sopimuksen Maahanmuuttoviraston kanssa tekee Kotkan kaupunginhallitus.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka