Kymenlaaksossa alkavat rokotukset kaikille 65 vuotta täyttäneille – Rokotusaikoja on tarjolla jo tälle viikolle

Yli 65-vuotiaiden rokotuksissa käytetään ensisijaisesti Astra-Zenecan rokotetta.

Kymenlaaksossa Yli 70-vuotiaista on rokotettu kertaalleen jo noin 86 prosenttia. Arkistokuva. Linda Varoma

Johanna Vehkaluoto

Kymsote avasi maanantaina ajanvarauksen myös kaikille perusterveille 65–69-vuotiaille. Ensimmäiset rokotusajat ovat tarjolla jo tälle viikolle. Rokotukset ovat käynnissä myös edelleen kaikille riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville ja yli 70-vuotiaille.

Kymenlaaksossa Yli 70-vuotiaista on rokotettu kertaalleen jo noin 86 prosenttia. 65–69-vuotiaista ensimmäisen rokotusannoksen on saanut noin 32 prosenttia. Näistä pääosa on sairaudellisiin riskiryhmiin kuuluvia.

– Rokotuskattavuuden ja ajanvarauksen aktiivisuuden perusteella vaikuttaa siltä, että yli 65-vuotiaita riskiryhmäläisiä ei ole enää kovinkaan paljon tulossa rokotuksiin. Näin ollen päätös rokotuksien aloittamisesta 65 vuotta täyttäneille perusterveille henkilöille haluttiin tehdä nopealla aikataululla, sanoo Kymsoten rokotuskoordinaattori Tanja Metsola.

Yli 65-vuotiaille ensisijaisesti Astra-Zenecan rokotetta

Kymsoten tällä hetkellä käytössä olevista rokotevalmisteista yli 65-vuotaita voidaan rokottaa Astra-Zenecan, Pfizerin ja Modernan rokotteilla. Tätä nuoremmat rokotetaan Pfizerin ja Modernan rokotteilla.

– Käytämme nyt yli 65-vuotiaiden rokotuksissa ensisijaisesti Astra-Zenecan rokotetta, jota meillä on ihan kiitettävästi varastossa ja senkin puoleen rokotettavien ryhmää oli mahdollista laajentaa nopeasti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka