Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kotka juhlii Kansallista Veteraanipäivää virtuaalisesti – Lipunnosto kaupungintalolla ja seppelten laskut sankarihaudoilla järjestetään

Virallisen juhlapuheen esittää Maasotakoulun johtaja, eversti Kari Pietiläinen.

Tänä vuonna Kotkassa ei järjestetä perinteistä Kansallisen Veteraanipäivän juhlaa. Arkistokuva. Kimmo Seppälä

Johanna Vehkaluoto

Kansallisen Veteraanipäivän juhla järjestetään tänä vuonna Kotkassa koronaepidemian vuoksi virtuaalisena. Normaalia, virallista päiväjuhlaa ei poikkeustilanteen vuoksi pidetä.

Kaupunki on koonnut juhlallisen virtuaalijuhlan, joka esitetään kaupungin You tube-kanavalla Kansallisena Veteraanipäivänä tiistaina 27. huhtikuuta kello 14 ja se on katsottavissa kahden viikon ajan.

Juhlassa kuullaan musiikkia kotkalaisten muusikoiden esittämänä Esa Ylösen johdolla, kaupunginjohtaja Esa Sirviön tervehdys ja nuoren tervehdys. Virallisen juhlapuheen esittää Maasotakoulun johtaja, eversti Kari Pietiläinen.

Lipunnosto ja seppelten laskut sankarihaudoilla järjestetään

Kotkassa päivä on jo useamman vuoden ajan alkanut rauhanturvaajaveteraanien lipunnostolla kaupungintalon terassilla kahdeksan aikaan aamulla.

Tärkeänä osana päivän tapahtumia ovat seppelten laskut sankarihaudoilla. Tänä vuonna ensimmäisen seppeleen laskevat Kotkansaaren koulun oppilaat Kotkan sankarihaudalla kymmenen aikaan aamupäivällä.

Kaupungin perinteinen seppeleenlasku sekä Kotkan että Kymin sankarihaudoilla tapahtuu kello 11.30. Seppeleen laskevat kaupungin edustajien lisäksi Reserviupseerikoulun edustajat ja veteraanijärjestöjen edustajat.

Juhlapäivän teemana on tänä vuonna ”Ihmisten välillä hyvä tahto” - "Välvilja mellan människor”. Tapahtuma on katsottavissa Kotkan kaupungin You tubessa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka