Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Merikeskus Vellamon virtuaalisilla iltapäiväkahveilla pääsee juttusille museoammattilaisten kanssa – Ensi torstain aiheena on Ruotsinsalmi

Kahvikeskustelu pidetään verkossa Zoom-palvelun välityksellä. Osallistujat voivat kertoa omia muistojaan Ruotsinsalmesta.

Virtuaalisilla iltapäiväkahveilla pääsee keskustelemaan Merikeskus Vellamon ammattilaisten kanssa erilaisista kulttuuriperintö- ja museotyön aiheista. Huhtikuun kahvikeskustelussa ovat mukana amanuenssi Erik Tirkkonen (kuvassa) sekä museolehtori Johanna Aartomaa. Linda Varoma

Outi Palmu

Merikeskus Vellamo järjestää torstaina toiset virtuaaliset iltapäiväkahvit yleisön kanssa. Tällä kertaa verkossa pidettävän maksuttoman keskustelutilaisuuden teemana on Ruotsinsalmi, eli hylkypuuta meren pohjassa, museossa ja kahvipöydässä.

Keskusteluun johdattelevat Suomen merimuseon amanuenssi Erik Tirkkonen ja museolehtori Johanna Aartomaa.

– Tapaamisen ideana on tavata rennosti kahvikupposen äärellä. Pidämme Johannan kanssa lyhyen alustuksen, minkä jälkeen on vapaata keskustelua, Tirkkonen kertoo.

Ideana välittää tietoa, mutta myös aktivoida

Zoom-palvelun välityksellä tapahtuvassa tilaisuudessa pohditaan muun muassa Ruotsinsalmen hylkyjen merkitystä kotkalaisille.

– Kertaan alustuksessa lyhyesti St. Nikolain hylyn löytöhistoriaa sekä kerron hylkytutkimuksesta eri vuosikymmeninä.

Tirkkonen sanoo, että vapaamuotoisten kahvikeskustelujen ajatuksena on välittää tietoa erilaisista kulttuuriperinnön ja museotyön aiheista, mutta myös aktivoida ihmisiä. Osallistujat voivat kertoa omia muistojaan Ruotsinsalmeen liittyen, vaikkapa tekemistään hylkysukelluksista tai hylkytammesta veistetyistä muistoesineistä.

Oletamme, että muistoja on paljon, sillä Ruotsinsalmi on monelle kotkalaiselle tärkeä.

Erik Tirkkonen

– Oletamme, että muistoja on paljon, sillä Ruotsinsalmi on monelle kotkalaiselle tärkeä. Jokainen voi kuitenkin itse päättää, haluaako osallistua keskusteluun vai onko mukana vain kuuntelijana. Toki toivomme, että yleisö kertoo muistojaan ja esittää meille tutkijoille kysymyksiä.

Vellamon virtuaalisilla iltapäiväkahveilla keskustellaan torstaina muun muassa Ruotsinsalmen hylkylöydöistä. Osallistujat voivat kertoa myös omia Ruotsinsalmeen liittyviä muistojaan. Kuva on Vellamon Kohtalona Ruotsinsalmi -näyttelystä. Kimmo Seppälä

Verkkotapahtumille on kysyntää

Merikeskus Vellamo järjesti ensimmäisen virtuaalisen iltapäiväkahvitilaisuuden maaliskuussa. Tuolloin aiheena olivat valokuvamuistot.

Tirkkosen mukaan ensimmäisessä keskustelussa oli mukana parikymmentä osallistujaa. Zoom-ohjelma kuitenkin mahdollistaa jopa useiden satojen osallistumisen.

– Toivottavasti nyt tulee yleisöryntäys. Kysyntää verkkotapahtumille näyttää olevan, sillä maaliskuussa pidettyyn Tietoherkkuun osallistui useampi sata kuulijaa. Sittemmin Fort Slavasta kertovan luennon tallennetta on katsottu Vellamon Youtube-kanavalla yli 2 000 kertaa.

Toukokuun aiheena ovat rakkaat rakennukset

Kevään viimeinen kahvitunti on vuorossa 20. toukokuuta, jolloin aiheena ovat rakkaat rakennukset. Mukana keskustelemassa ovat rakennustutkija Viivi Alajuuma ja korjausrakentamisen asiantuntija, tutkija Katariina Ruuska-Jauhijärvi.

Kunkin kahvikeskustelun Zoom-linkki julkaistaan ennen tapahtumaa Vellamon nettisivuilla. Sisään pääsee kello 13.50 lähtien, keskustelu alkaa kello 14, ja kahvitunti päättyy klo 14.45.

Lisätietoa ja ohjeita löytyy osoitteesta: www.merikeskusvellamo.fi/vellamon-iltapaivakahvit-yleison-kanssa-2.

Vellamon iltapäiväkahvit: Ruotsinsalmi torstaina 22.4. kello 14.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka