Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kymi Sinfoniettalle ja Janne Haavistolle Muusikkojen liiton tunnustuspalkinto

Kymi Sinfoniettaa liitto kiittää muuntautumiskyvystä ja rohkeudesta vaikeina aikoina.

Kymi Sinfonietta meni verkkoon heti, kun tavalliset konsertit loppuivat. Tommi Mattila

Johanna Tenovirta

Muusikkojen liitto myönsi vuoden 2020 tunnustuspalkinnon Kymi Sinfoniettalle poikkeuksellisesta muuntautumiskyvystä ja rohkeudesta orkesterikentällä. Liitto palkitsi myös Janne Haaviston merkittävästä urasta musiikin monipuolisena ammattilaisena.

Palkinto on arvoltaan 5 000 euroa. Palkintosumma jakaantuu kahden saajan kesken.

Kouvolan ja Kotkan yhdessä omistama orkesteri Kymi Sinfonietta perustettiin juuri ennen vuosituhannen vaihdetta. Se on toiminut liiton mukaan eräänlaisena laboratoriona paitsi orkesterien yhteensulautumisen, myös osakeyhtiömuotoisen toiminnan saroilla.

Kymi Sinfonietta on osoittanut konseptinsa toimivuuden kekseliäällä toiminnallaan ja rohkeilla avauksillaan, perusteluissa sanotaan.

– Taistelu orkesterin olemassaolosta on ajoittain vienyt kohtuuttomasti energiaa. Koronapandemia yhdistettynä taloudellisiin ja poliittisiin haasteisiin on nostanut vaikeuskerrointa entisestään, liitto toteaa.

Nopeasti verkkoon

Kymi Sinfonietta on liiton mukaan osoittanut muuntautumiskykynsä ja halunsa toimia yleisönsä omana orkesterina. Verkon mahdollisuudet otettiin heti käyttöön. Normaalien konserttien lisäksi tutuiksi ovat tulleet niin Visastudio, Jänöjussin mäenlasku kuin Gulassireseptit.

Kymi Sinfonietta on liiton mukaan osoittanut muuntautumis- kykynsä ja halunsa toimia yleisönsä omana orkesterina.

Liiton mukaan Kymi Sinfonietta on osoittanut, ettei asioita tarvitse tehdä niin kuin aina ennenkin on tehty. Se on näyttänyt toteen, että paras menestyjä ei ole aina se suurin ja vahvin, vaan se, joka kykenee sopeutumaan.

– Kymi Sinfoniettan muusikot ovat osoittaneet poikkeuksellista sopeutumiskykyä uusien haasteiden edessä monipuolistaen muusikkoidentiteettiä. Tämä kaikki on tehty kovan ytimen eli soittamisen laadusta tinkimättä.

Tunnustuspalkinnon myötä Muusikkojen liitto kannustaa orkesteria jatkamaan samanlaisessa hengessä.

Janne Haavisto palkittiin Muusikkojen liiton tunnustuspalkinnolla. Muusikoiden liitto

Rumpali tunnetuissa kokoonpanoissa

Muusikkojen liiton toinen palkittu, 1980-luvun alusta saakka musiikkialalla ammattilaisena toiminut Janne Haavisto on tehnyt merkittävän uran rumpalina, tuottajana, säveltäjänä ja äänittäjänä. Hänet tunnetaan tuotteliaana ja monessa sopassa keitettynä muusikkojen muusikkona, jolla on lisäksi pettämätön tyylitaju.

Haaviston omiin yhtyeisiin lukeutuvat Laika & Cosmonauts, Farangs ja Shubie Brothers. Hän on tuttu myös esimerkiksi J. Karjalaisen, Bablersin, The JP’s:n, Erinin, Mikko Kuustosen ja Irina Björklundin riveistä.

Muusikon työn lisäksi Haavisto on tuottanut suuren määrän kotimaisia albumeja muun muassa J. Karjalaiselle, Värttinälle, Dannylle ja Katri Helenalle. Lisäksi Haavisto on tehnyt musiikkia elokuviin ja tv-sarjoihin, tehnyt ohjelmaa Radio Cityssä sekä julkaissut musiikkia oman Mufarang-levymerkkinsä kautta.

Haavisto on Gramexin rekisterissä taiteilija- ja tuottajaroolissa noin 1 800 kappaleella.

– Muusikkoyhteisölle Haavisto on innostava kollega, jolla ideoita riittää ja hän myös toteuttaa ne, liitto mainitsee.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka