Puutarhajätteille voi tilata noudon kotipihasta Kotkassa, Haminassa ja Pyhtäällä – Risut, oksat ja haravointijätteet voi viedä myös itse jäteasemalle

Haravointijätteet on hyvä kerätä pusseihin tai astioihin lastauksen helpottamiseksi.

Puutarhajätettä voi myös itse viedä jäteasemalle. Arkistokuva. Merja Turunen

Johanna Vehkaluoto

Pientalot ja taloyhtiöt voivat tilata maksullisen noutopalvelun puutarhajätteilleen. Kymenlaakson Jätteen järjestämä keräys toteutetaan Kotkassa, Haminassa, Pyhtäällä 21. huhtikuuta – 4. kesäkuuta. Tilauksia otetaan vastaan 28. toukokuuta asti.

Oksat ja haravointijätteet erikseen

Keräysauton kyytiin otetaan haketuskelpoisia oksia ja risuja sekä haravointijätettä.

– Jätteet tulee kasata paikkaan, johon pääsee helposti jäteautolla. Oksat ja haravointijätteet noudetaan eri kierroksilla, joten niitä ei pidä sekoittaa keskenään, kerrotaan Kymenlaakson Jätteen tiedotteessa.

Haravointijätteet on hyvä kerätä pusseihin tai astioihin lastauksen helpottamiseksi.

– Oksia ja risuja ei tarvitse katkoa. Ne poimitaan kyytiin nostokouralla tien vierestä.

Tilaukset verkkolomakkeella tai soittamalla

Noutopalvelun voi tilata sähköisellä tilauslomakkeella, joka löytyy osoitteesta www.kymenlaaksonjate.fi. Noudon voi tilata myös soittamalla kuljetukset hoitavan Läänin Kuljetus Oy:n numeroon 05 230 7300. Yhtiö ilmoittaa tilaajille keräyspäivän, kun tilauksia on kertynyt riittävästi. Nettisivuilta löytyy myös lisää tietoa kuljetusten hinnoista.

Puutarhajätteet voi viedä itse jäteasemalle

Puutarhajätettä voi myös itse viedä jäteasemalle. Haketuskelpoiset risut ja oksat otetaan maksutta vastaan. Haravointijätteen hinta on kahdeksan euroa kuutiolta. Jäteasemilla voi maksaa vain pankkikortilla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka