Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kymsote ja Haminan kaupunki keskustelivat Muuraskodin jatkokehittämisestä – Muuhun Antti Pakkasen viime syksynä tekemä ponsi ei johtanut

Hoivakoti Muuraskodin toiminta loppui tammikuussa.

Tiina Katajisto

Haminassa Neuvottomassa toimineen hoivakoti Muuraskodin lakkauttamisesta päätettiin Kymsoten yhtymävaltuustossa viime marraskuussa. Haminalainen yhtymävaltuutettu Antti Pakkanen (ps.) teki ponsiesityksen Muuraskodin säilymisen puolesta ja siitä, että ennen lakkauttamista Kymsoten pitäisi esittää tehostetusta palveluasumisesta pitkän aikavälin suunnitelma. Ponnessa toivottiin myös Muuraskodin jatkokehittämisen selvittämistä.

Muuraskodin toiminta päättyi tammikuussa. Toiminnan lopettaminen liittyy Kymsoten suunnitelmaan vähentää ikääntyneiden tehostetun palveluasumisen paikkoja.

Kymsote kutsui ponsiesityksen vuoksi koolle yhteistyöryhmän, johon kuuluu edustajia Kymsotelta, Haminan kaupungilta ja Kymsote-Kiinteistöt oy:ltä. Työryhmä kokoontui tammikuussa.

Kymsoten vuokrasopimus Muuraskodin rakennukseen päättyy 31.5.2021. Kymsotella ei ole jatkossa tarvetta kiinteistölle.

Haminan kaupunki selvittää kiinteistön tulevaa käyttöä, mutta ensisijaisena ajatuksena on sen myyminen. Mikäli Haminan kaupunki päätyisi toteuttamaan kiinteistössä esimerkiksi ikääntyneiden avoimen kohtaamispaikan, Kymsote voi olla mukana tarjoamassa ammatillista asiantuntijuutta osana toimintaa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka