Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Etelä-Kymenlaaksossa osataan suojatiesäännöt, poliisi kehuu – Vain yksi autoilija sai sakot tehovalvonnassa

– Huolta aiheuttaa punaisen liikennevalon noudattamatta jättäminen, poliisi sanoo.

Tiina Knaappila

Poliisi kehuu, että suojatiesääntöjä on noudatettu kiitettävästi Etelä-Kymenlaaksossa. Komisario Jukka Tylli Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että suojateiden käyttäjien turvallisuutta valvottiin tehostetusti kahtena päivänä huhtikuun alussa.

Alueella nousi esille suhteellisen vähän rikkomuksia ja huomautettavaa. Etelä-Kymenlaaksossa vain yksi autoilija sai sakot, koska hän ei väistänyt suojatiellä kulkevaa.

Muut Kaakkois-Suomen sakotetut löytyivät Etelä-Karjalasta ja heitäkin oli vain seitsemän.

– Toivottavasti liikenteessä ollaan yhtä kohteliaita myös silloin, kun emme ole valvomassa, Tylli sanoo.

Ensimmäisenä valvontapäivänä torstaina 8. huhtikuuta tavoitteena oli puuttua liikennekäyttäytymiseen, joka vaaransi jalankulkijoiden, polkupyöräilijöiden ja kevyiden sähköajoneuvon kuljettajien turvallisuutta.

Toisena päivänä keskiviikkona 14. huhtikuuta poliisi valvoi suojateiden turvallisuutta, varsinkin ajoneuvojen kuljettajien suojatiesääntöjen noudattamista. Kaikki sakot annettiin jälkimmäisenä päivänä.

– Huolta aiheuttaa punaisen liikennevalon noudattamatta jättäminen, mistä jouduimme nyt valvonnan aikana muutamaa pyöräilijääkin huomauttamaan.

Pyöräilijä on liikenteessä ajoneuvon kuljettaja, jota koskevat suurelta osin samat säännöt kuin muitakin ajoneuvon kuljettajia.

Lisäksi poliisi teki pysäköinnin valvontaa yhteistyössä kunnallisen pysäköinninvalvonnan kanssa. Virheellisestä pysäköinnistä suojatien eteen kirjoitettiin vain muutamia koko Kaakkois-Suomessa.

Palvelut

Ruokapaikka