Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kuolleet: Jyrki Oksanen: Arvostettu optikko sekä läheistensä luottoihminen

Johanna Pesonen

Perheyrittäjä, poika, veli, kummi ja ystävämme Jyrki Oksanen (1970–2021) poistui keskuudestamme sairauden väsyttämänä 50 vuoden iässä.

Jyrki syntyi perheensä keskimmäiseksi lapseksi. Hän oli lähellä perhettään läpi elämän ja katsoi aina myönteisesti tulevaisuuteen. Jyrki oli luotettava, taitava käsistään ja vankkumaton tuki vanhemmilleen. Sisarusten yhteys arjessa tuskin olisi voinut olla läheisempi.

Optikkoliike Prisma Oy Ab:n asiakkaat saivat nauttia vuosikymmeniä sekä hänen pettämättömästä tyylitajustaan pokien valinnassa että välittömästä palvelusta. Monet solmuun istutut rillit Jyrki korjasi pajassaan saman tien, palkiten odottajan sopivan humoristisella kommentilla.

Jyrkiä arvostivat niin alan kollegat kuin kehysmerkkien edustajat Euroopassa ja Aasiassa. Jyrki oli tekemässä suomalaisten kollegojensa kanssa asiakkaiden nenille ja kukkaroille sopivan malliston ja tuotemerkin Le Privé.

Jyrki oli aina valmis auttamaan pyyteettömästi ja epäitsekkäästi, oli tarvetta neuvoille tai muuttokuorman kantamiselle. Harkitseva, vahva, huumorintajuinen ja luotettava joukkuepelaaja saavutti laajan ystäväpiirin harrastustensa kautta. Jyrkin toinen sydämen koti oli vuorten rinteet valjaissa tai suksilla, ja tyrskyävien merten pauhaavat tuulet.

Jyrkiä jäävät kaipaamaan perheen lisäksi ystävät ympäri maailmaa. Nuoruuden ystävät muodostavat Veljeskunnan, jotka muistavat Jyrkin ”tosi veljenä, heimon vanhimpana”. Jokainen lempinimi ja ystävyydellä annettu titteli kertoo rakkaudesta ja elämänmittaisesta ystävyydestä.

Perheyrityksemme Oy Prisma Ab:n ja perheemme sekä Jyrkin ystävien puolesta

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka