Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Karhulan teollisuuspuiston yritykset kumppaneineen saivat roimasti rahaa markkinointiin - Luvassa esimerkiksi messut Satama Areenalla syksyllä 2023

Kymenlaakson liitto on myöntänyt Mokra-tukea Nupit Kaakkoon-hankkeelle.

– Lähtökohtamme on se, että kunnat tarvitsevat veronmaksajia ja yritykset koulutettua työvoimaa, toteaa Hannu Oksanen. Arkistokuva. Kimmo Seppälä

Johanna Vehkaluoto

Kymenlaakson liitto on myöntänyt Mokra-tukea Nupit Kaakkoon-hankkeelle. Karhulan Teollisuuspuistoyhdistys ja kumppanit on saanut tukea hankkeelleen, jonka on määrä toteutua vuosina 2021–2023.

– Hankkeen budjetti on 230 000 euroa, josta EU-tukea on 160 000 euroa. Hanke käynnistyy 1. toukokuuta, kertoo hankepäällikkö Hannu Oksanen.

Hankkeen tarkoitus ja tavoite on markkinoida eteläkymenlaaksolaisia yrityksiä ja elämäntapaa valtakunnallisesti seuraavat kaksi ja puoli vuotta. – Lähtökohtamme on se, että kunnat tarvitsevat veronmaksajia ja yritykset koulutettua työvoimaa.

"Täällä ymmärretään yhteistyön arvo"

Hankkeen aikana valmistellaan myös Nupit Kaakkoon messutapahtumaa Kantasatamaan rakennettavaan Satama Areenaan syksylle 2023.

– Hankkeen aikana kertyy paljon materiaalia ja kokemusta alueellisten toimijoiden yhteistyöstä, jota tarvitaan muun muassa messutapahtumassa. Kun mukana on monta merkittävää tahoa, niin hanke on jo sinänsä alueellinen markkinointiväline, täällä ymmärretään yhteistyön arvo, toteaa Oksanen.

Hankkeen yksityiskohdat tarkentuvat myöhemmin

Oksanen kertoo, että hankkeen yksityiskohtainen ja yrityskohtainen suunnittelu alkaa vasta kun yhteiskumppanit ovat löytyneet ja hankevalmistelut on tehty.

– Hankkeen ohjausryhmä kokoontuu toukokuun puolivälissä. Ryhmään kuuluvat omarahoittajat ja Kymenlaakson liitto ja myös ELY-keskus on edustettuna.

Teollisuuspuistoyhdistys on hankkeen hallinnoija. Rahoitukseen osallistuvat Teollisuuspuiston yritysten lisäksi myös Kotkamills Oy, Juhani Haavisto Oy, Kotka Power Tech Oy, Kotkan Energia Oy, sekä Kotkan ja Haminan kaupungit ja Pyhtään kunta. – Osallistujia on kaikkiaan 14, toteaa Oksanen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka