Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotkamillsin kuorimakoneessa Kotkassa syttyi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä tulipalo – Palomestari: "Tukinkuorintakoneen sisällä kytenyt palo oli hankala sammutettava"

Alustavien arvioiden mukaan vahingot ovat muutamia kymmeniä tuhansia euroja ja sahan tuotannon arvioidaan käynnistyvän huomenna.

Kotkamillsin kuorimakoneessa Kotkassa syttyi varhain keskiviikkoaamuna tulipalo. Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle vähän ennen neljää aamuyöllä.

– Saimme tehtävän automaattihälytyksenä ja nähtyämme tilanteen, muuttui se keskisuureksi rakennuspaloksi, kertoo päivystävä palomestari Juha Säämänen Kymenlaakson pelastuslaitokselta.

Tukinkuorintakone syttyi palamaan

Tehtaan kuorimakoneessa oli syttynyt palamaan tukinkuorintakone.

– Kuorittavat puut kulkevat koneen läpi.

Kone oli Säämäsen mukaan hankala sammutettava.

– Mitään tavallista liekkipaloa ei ollut. Palo oli koneen sisällä ja meidän piti avata useita luukkuja sen sammuttamiseksi. Koneessa ollut puru ja kuoren palaset aiheuttivat pieniä kytöpaloja.

Palo saatiin kuitenkin hallintaan ja aamulla käynnissä olivat jälkiraivaustyöt.

– Tulin takaisin asemalle varttia vaille seitsemän, kertoo palomestari.

Kone ei ollut käytössä syttymishetkellä

Säämänen kertoo, että palon syttymishetkellä kuorimakone ei ollut käytössä.

– Sitä oli käytetty edellisen kerran kymmenen aikaan illalla. Syttymissyystä ei ole vielä tietoa, tutkimme asiaa. Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Tehtaalla selvitellään vahinkojen suuruutta.

– Siellä tutkitaan muun muassa uusittavien sähkökaapeleiden määrää ja koneen uusimista.

Palon vaikutuksia sahan tuotantoon selvitetään.

– Alustavien arvioiden mukaan vahingot ovat muutamia kymmeniä tuhansia euroja ja sahan tuotannon arvioidaan käynnistyvän huomenna, kertoo Kotkamillsin toimitusjohtaja Markku Hämäläinen tiedotteessaan.

Tarkempia tietoja saadaan iltapäivän aikana. Paperi- ja kartonkikoneiden tuotantoon tulipalolla ei ollut vaikutusta.

Lisätty arvio palon aiheuttamien vahinkojen rahallisesta arvosta ja sahan toiminnan käynnistymisodotuksista kello 10.10. Muokattu 15.4. klo 7.28 otsikon aikamuotoa.