Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Helikopteri ilmassa Kotkassa, Haminassa, Pyhtäällä ja Miehikkälässä – Kymenlaakson Sähköverkko aloittaa ensi viikolla ilmajohtojen lentokuvaukset

Lentokuvauksessa kerätään valokuva- ja laseraineistoa, jonka avulla saadaan tietoa johdon kunnosta.

Lentokuvauksia on tehty Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueella vuodesta 2009 alkaen. Kymenlaakson Sähköverkko

Johanna Vehkaluoto

Kymenlaakson Sähköverkon alueella tehdään jälleen vuosittaisia verkon ilmajohtojen lentokuvauksia. Pääosa kuvauksista toteutetaan Luumäellä ja Kouvolassa, mutta kuvaukset ulottuvat myös osaan Kotkaa, Haminaa, Pyhtäätä ja Miehikkälää.

Tänä vuonna verkkoa kuvataan noin 1400 kilometriä. Sään salliessa kuvaukset alkavat ensi viikolla ja kestävät noin kolme viikkoa.

Tärkeä osa verkon kunnossapitoa

Marcus Gammals kertoo, että lentokuvauksia on tehty Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueella vuodesta 2009 alkaen. – Keskijänniteverkko tarkistetaan ilmakuvauksin neljän vuoden kierrossa. 110 kV verkko kuvataan joka toinen vuosi. Kuvaukset ovat tärkeä osa verkon kunnossapitoa ja toimitusvarmuutta.

Lentokuvauksessa kerätään valokuva- ja laseraineistoa, jonka avulla saadaan arvokasta tietoa johdon kunnosta.

– Lentokuvia hyödynnetään tulevien investointikohteiden valinnoissa ja suunnittelussa sekä kunnossapitotöiden valmisteluissa. Samalla pystymme tekemään puustoanalyysin vuosittaisia helikopteriraivauksia varten.

Verkon kuvaukset tekee Visimind Ab.

Tarkempi kuvausalue näkyy Kymenlaakson Sähköverkon nettisivuilta löytyvästä kartasta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka