Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Virolahti rahoittamassa kehitysyhtiötä – Miehikkälä miettii vielä

Virolahti antaa tukea 3 000 euroa seudulliselle kehitysyhtiö Interfin oy:lle, jos Miehikkälä ja Haminakin ovat valmiit maksusuoritukseen.

Virolahti tukee seudullisen kehitysyhtiö Interfin oy:n toimintaa. Virolahden kunnanhallitus päätti maanantaina 3 000 euron avustuksesta yhtiölle. Päätöksessä on kuitenkin ehtona, että myös Hamina ja Miehikkälä tekevät vastaavan tukipäätöksen.

Miehikkälän kunnanhallitus jätti avustuspäätöksen tekemisen vielä pöydälle maanantaisessa kokouksessaan. Miehikkälän tukiosuus olisi 2 000 euroa. Hamina käsittelee tukiasiaa myöhemmin. Haminan osuus olisi 5 000 euroa.

Interfin oy seudullinen kehitysyhtiö, joka toteuttaa kehityshankkeita alueen pk-yritystoiminnan edistämiseksi. Yhtiöstä omistavat yhteensä 45 prosenttia Kaakon kaksikko ja Haminan kaupunki. Muut omistajat ovat Comde oy, Acceleteam oy ja Rakennuskanta RK oy.

Interfin oy on voittoa tavoittelematon yhtiö, jonka yhtiöjärjestys mahdollistaa kunnille laajemman hankerahoituksen ja -toteutuksen muodot.

Interfin oy:n toiminta viime vuosina keskittynyt EU-rahoitteisten hankkeiden toteuttamiseen. Viimeisimmät hankkeet ovat olleet Nuoret Seprat -hanke, jossa Interfin oy:n lisäksi mukana ovat Etelä-Suomen Kalatalousryhmä ESKO, Virumaa Koostöökogu (VIKO) ja Virumaa Rannakalurite Uhing -kalatalousryhmä, sekä Vaalimaan verkostot -hanke, jonka tavoitteena on muodostaa verkosto, jossa maaseudun paikalliset yrittäjät, oppilaitokset ja muut toimijat sekä Vaalimaan alueen yrittäjät saadaan aktiiviseen yhteistyöhön.