Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miehikkälä ei tue rahallisesti Pyhtään Erä- ja luontokulttuurimuseota

Virolahti päätti rahoittaa museota vuosittain 5 000 eurolla viiden vuoden ajan, jos hanke toteutuu.

Miehikkälän kunta ei rahoita Pyhtään Erä- ja luontokulttuurimuseota, mutta puoltaa sen sijoittamista Pyhtäälle.

Virolahti puolestaan on valmis rahoittamaan museota 5 000 eurolla vuodessa viiden vuoden ajan, jos hanke toteutuu. Molempien kuntien kunnanhallitukset käsittelivät museon tukiasiaa maanantaina.

Museon toimintaa tulee operoimaan tarkoitukseen perustettava säätiö, jolle avustukset kohdennetaan. Rahoitukseen osallistumista perustellaan muun muassa sillä, että Pyhtäälle sijoittuessaan museo houkuttelee tutustujia, jotka tuovat euroja koko eteläiseen Kymenlaaksoon. Suomalaisten museovieraiden lisäksi sinne odotetaan vierailijoita myös Venäjältä.

Museon on kerrottu tavoittelevan noin 100 000:ta kävijää vuosittain, ja sen alueellisiksi talousvaikutuksiksi on arvioitu 7–15 miljoonaa euroa vuosittain.

Pyhtää mukana viisikossa

Pyhtää on selvinnyt niiden viiden kunnan joukkoon, joiden mahdollisuuksia museon sijoituspaikkakunnaksi selvitetään lisää. Alunperin museosta jätti hakemuksen 25 paikkakuntaa.

Museohanke on Suomen Metsämuseon ja Suomen Kalastusmuseoyhdistyksen käynnistämä, ja sitä tukevat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä museovirasto.

Pyhtään kunta on pitkin hankkeen edistymistä kartoittanut museon vaikutusalueen kuntien ja muiden julkisten organisaatioiden sekä yksityisen- ja kolmannen sektorin toimijoiden halukkuutta ja mahdollisuuksia osallistua hankkeen toteutukseen ja rahoitukseen. Museorakennuksen investoinniksi on arvioitu noin 20 miljoonaa euroa, josta valtio maksaa puolet.