Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kovan tuulen kaatamat puut työllistivät pelastuslaitosta Etelä-Kymenlaaksossa

Karhulassa kuusi kaatui kahden henkilöauton väliin, kaatoi valotolpan ja toi alas sähkölinjan. Kaatuneet puut aiheuttivat hälytyksiä myös Karhuvuoressa ja Virolahdella.

Kanerva Jalarvo

Kovan tuulen kaatamat puut työllistivät Kymenlaakson pelastuslaitosta perjantai-iltana.

Kello seitsemän jälkeen pelastuslaitokselle tuli kaksi hälytystä Kotkan alueelta. Karhulassa kuusi oli kaatunut kahden henkilöauton väliin Maliminginkadun varrella. Kaatunut puu oli tuonut sähkölinjan alas ja kaatanut samalla valotolpan. Pelastuslaitoksen mukaan raivaustyöt kestivät noin kaksi tuntia.

Samoihin aikoihin Karhuvuoressa Loitsutien varrella sijaitsevan kerrostalon parkkipaikan ylle oli kaatumaisillaan mänty. Pelastuslaitoksen mukaan kallellaan ollut puu oli konkeolssa toisen puun kanssa. Pelastuslaitos kaatoi puun ja esti suurempien vahinkojen syntymisen.

Virolahdelta tuli hälytys tielle kaatuneesta puusta hieman kello kahdeksan jälkeen illalla. Kalasatamantien yli oli kaatunut mänty, jonka pelastuslaitos sai nopeasti reivattua pois.

Pelastuslaitokselta kerrottiin iltayhdeksän aikaan, että kovan tuulen aiheuttamista hälytystehtävistä on selvitty hyvin.

– Kiirettä ei ole ollut. Aamulla vahingontorjuntatehtäviä saattaa tulla lisää, kun ihmiset lähtevät liikkeelle ja havaitsevat kaatuneita puita tai tippuneita oksia, päivystävä palomestari Jaakko Hämeenniemi kertoi.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka