Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Haminan yläkoulut ja lukio jatkavat etäopetuksessa ensi viikon – Lukio siirtyy sen jälkeen vuorottelumalliin

Yläkoulujen opetuksen osalta tilannetta käsitellään seuraavan kerran perjantaina 16. huhtikuuta.

Pappilansalmen ja Vehkalahden koulujen 7.-9. luokat ovat ensi viikon etäopetuksessa. Arkistokuva. Kimmo Seppälä

Kanerva Jalarvo

Haminassa on päätetty jatkaa yläkoulujen ja lukion etäopetusta haastavan koronatilanteen takia. Kymsoten yksilöjaosto totesi perjantain kokouksessaan, että Haminassa tartuntatilanne on selvästi vaikeutunut viimeisen kahden viikon aikana ja tilanne on selvästi vaikeampi kuin muualla Kymenlaaksossa.

Haminan kaupungin tiedotteen mukaan johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa esitti kasvatus- ja koulutuspalveluiden pyynnöstä suljettaviksi Pappilansalmen ja Vehkalahden yhtenäiskoulut luokkien 7.–9. toiminnan osalta 13.–16. huhtikuuta väliseksi ajaksi. Haminan kasvatus ja koulutus -valiokunta päätti puolestaan perjantain kokouksessaan siirtää 7.–9. luokat etäopetukseen kyseiseksi ajaksi.

Näin koulutoiminta turvataan kaikille oppilaille ja etäopetuksen avulla pyritään estämään koronan leviäminen mahdollisimman hyvin. Erityisen tuen oppilaat ovat edelleen lähiopetuksessa, kuten aiemmissakin etäopetusjaksoissa.

Koulujen sulkupäätös eikä etäopetusjärjestelyt koske kyseessä olevien koulujen vuosiluokkia 1–6.

Lukio siirtyy vuorottelumalliin

Kymsoten yksilöjaosto kokoontuu käsittelemään uudelleen Haminan yläkoulujen tilannetta perjantaina 16. huhtikuuta.

Haminan lukio jatkaa pääsääntöisesti etäopetuksessa kaikkien vuosiluokkien osalta 16. huhtikuuta saakka. Tiedotteen mukaan pienryhmäopetusta järjestetään kuitenkin niille opiskelijoille, joiden lukio-opintojen eteneminen merkittävästi vaarantuu ilman lähiopetusta.

Lukiossa siirrytään niin sanottuun vuorottelumalliin 19. huhtikuuta. Vuorottelumallissa lähi- ja etäopetusta järjestetään vuosiluokittain vuorotellen kalenteriviikko kerrallaan. Vuorottelumallin mukaista opetusjärjestelyä jatketaan mahdollisesti 5. kesäkuuta saakka. Jos koronatilanne sallii, voi lukio palata lähiopetukseen hallitusti toukokuun aikana.

Opetusjärjestelyjen edellyttämät ruokajärjestelyt yläkouluissa ja lukiossa toteutetaan vastaavien ajanjaksojen aikana.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka